Remekül sikerült Németh Krisztián premierje Hollandiában


Kezdőként mutatkozott be új csapata, az RKC Waalwijk színeiben a holland bajnokságban Németh Krisztián. A magyar válogatott csatár mindössze két edzés után máris megkapta a bizalmat edzőjétől, és élni is tudott vele: ő harcolta ki azt a tizenegyest, amellyel a gárda megszerezte a vezetést a Venlo elleni kulcsfontosságú rangadón (4-0).

Két edzés után máris a kezdőcsapatba jelölte az RKC Waalwijk edzője a gárda frissen szerződtetett magyarját, Németh Krisztiánt, és vélhetően nem is bánta meg döntését. A Venlo elleni kiesési rangadón a padra szoruló két házi gólkirály hiányában is működött a sárga-kékek támadó gépezete, ráadásul honfitársunk egy villanással oroszlánrészt vállalt a kulcsfontosságú első találat megszületésében. Némethet egy szép megmozdulás végén csak szabálytalanul tudták megállítani a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt Sno értékesítette. Szinte azonnal növelte előnyét az RKC, sőt akár három is lehetett volna közte, ha a társ, Schet értékesíti ziccerét, amelyet a magyar csatár forintos passzának köszönhetett.

A második felvonásban sem lehetett panasz Némethre, a 72. percben például maga is közel került a gólszerzéshez: szép cseleket mutatott be, majd a trükkök után lőtt, lövését azonban a kapus a rövid saroknál hárítani tudta. A 84. percben egy szabadrúgás után fejelt mellé, a hazaiak edzője az eset után nem sokkal lecserélte igen biztató teljesítményt nyújtó támadóját.

Ekkor már 3-0-ra vezetett a Waalwijk, amely az utolsó pillanatban még egyet vágott, és a magyar labdarúgó segítségével győzött is, így nagyon fontos három pontot szerzett közvetlen riválisa ellen.

RKC Waalwijk – VVV Venlo 4-0 (Sno 29. – 11-esből, Van Mosselveld 31., Braber 79., Ten Voorde 91.)
nyitólap | copyright | e-mail | ^ lap teteje © 2005-2021 Careers Management Group