Németh Krisztián parádézott Hollandiában


Remekül zárult a magyar légiósok napja Hollandiában: azután, hogy Adorján Krisztián gólt szerzett a Groningenben, Németh Krisztián is szépen letette a névjegyét, miután egy gólt és két gólpasszt is jegyzett a Roda csapatában, az Otigba Kennethet is felvonultató Heerenveen elleni bajnokin. A 3-3-as találkozó valamennyi hazai góljában benne volt a magyar támadó tehát, két gyönyörű gólpassza mellett egy szemfüles találattal bizonyult a mezőny legjobbjának a válogatott csatár.

A Heerenveen ugyan a 25. percben, a norvég Magnus Wolff Eikrem találatával megszerezte a vezetést (0-1), de a Roda a 34. percben máris egyenlített: Németh Krisztián gyönyörű passza után Mitchell talált a kapuba (1-1).

A fordulás után is folytatódott a gólpárbaj, amit a magyar csatár kezdett meg a 61. percben, Németh Krisztiánt Kali ugratta ki, remek ütemben mozdult ki és egy védő szorításában elrúgta a labdát a kapus mellett (2-1). Ezután azonban a Heerenveen percei következtek, Finnbogason a 62., Van den Berg pedig a 67. percben volt eredményes (2-3).

Ezzel még nem volt vége azonban: a 71. percben Németh a földre került egy belépő nyomán, de fekve, a kapunak és a társának háttal zseniális gólpasszt adott, Hupperts pedig a hálóba lőtt, beállítva a 3-3-s végeredményt. A vendégeknél a fiatal magyar védő, Otigba Kenneth végig a pályán volt.

Roda Kerkrade - Heerenveen 3-3 (Mitchell 34., Németh 61., Hupperts 71., ill. Eikrem 25., Finnbogason 62., Van den Berg 67.)
nyitólap | copyright | e-mail | ^ lap teteje © 2005-2021 Careers Management Group