Németh Krisztián harmadik a holland góllövőlistán


Győztes meccsen talált be a kapuba Hollandiában, ezzel ötödik találatát szerezte már az idényben Németh Krisztián, aki az Erwin Koeman vezette RKC Waalwijk otthonában volt ezúttal eredményes, az 53. percben. Csapata, a Roda 2-1-re nyert végül, Németh 77 percig volt a pályán és a helyére beállt csapattársa szerezte a győztes találatot. A magyar válogatott támadó jelenleg, holtversenyben az Eredivisie góllövőlistájának harmadik helyén áll.

A válogatott szünetet követően, a 10. fordulóval folytatódott a holland Eredivisie idei kiírása és szombaton este egy magyar csatár, nevezetesen Németh Krisztián is pályára lépett, a Roda az Erwin Koeman által irányított RKC otthonába látogatott.

Már az első félidőben is benne volt a gól a légiós egyik megmozdulásában, bravúrral védte a hazai kapus egy közeli perdítését.

A szünet után nem sokkal az RKC rúgott egy nagy szabadrúgásgólt, Amieux révén, de Németh hat perc múlva egyenlített. A magyar csatár egy remek passzal lépett ki a leshatárról, rávezette labdát a kapusra, el is fektette Sedát, majd a visszarohanó védők lába mellett az üres kapuba passzolt.

Ez volt a válogatott játékos 5. gólja, amivel jelenleg a harmadik holtversenyben a holland góllövőlistán.

Németh végül 77 percet töltött a pályán, a helyére beállt Demouge szerezte a győztes gólt a 84. percben. Az RKC tíz emberrel fejezte be az 1-2-re végződött összecsapást, van Mosselveldet állították ki a 90. percben.

RKC Waalwijk – Roda Kerkrade 1-2 (Amieux 47., ill. Németh K. 53., Demouge 84.)
nyitólap | copyright | e-mail | ^ lap teteje © 2005-2021 Careers Management Group