Németh Krisztián parádézott: egy gól és két gólpassz a bajnokin


Gólt szerzett és két gólpasszt adott Németh Krisztián a Roda Nijmegenben megvívott bajnoki mérkőzésén. A magyar válogatott támadó találata különösen látványosra sikerült, több védő között fordult kapura, és higgadtan értékesítette a helyzetet. Mivel a kerkradeiek védekezése a második félidőben összeomlott, mindez nem ért pontszerzést.

Egyértelműen Németh Krisztián volt a Roda legjobbja a NEC Nijmegen otthonában megvívott összecsapáson. A magyar válogatott futballista hamar előkészítette a sárga-feketék vezető találatát, majd a 12. percben egy gyönyörű villanással megduplázta a fórt. Háttal a kapunak több bekk között szépen átvette a labdát, a vele szemben álló védőt elküldte egy csellel, majd higgadtan értékesítette a ziccert (videó a cikk alján). Öt percre rá akár a második asszisztot is elkönyvelhette volna: három védő között betette a labdát Demouge-nak, aki elrontotta a hatalmas lehetőséget.

A második félidőben alaposan megváltozott a játék képe. A Roda ismét hozta gyenge formáját védekezésben, a szünet után a hátsó sorok összeomlottak, így a házigazdák a maguk javára fordították az összecsapást.

Az, hogy a hajrára maradt nyitott kérdés, megint csak Némethnek volt köszönhető, aki fantasztikusan készítette el Demouge találatát.

NEC Nijmegen – Roda 4-3 (Vermijl 46., Rieks 61., 67., Conboy 81. ill. Hupperts 8., Németh K. 12., Demouge 87.)
nyitólap | copyright | e-mail | ^ lap teteje © 2005-2021 Careers Management Group