Megvan Gosztonyi első Vidi-gólja az NB I-ben


Egy napig biztosan a Videoton vezeti a Soproni Liga táblázatát: a fehérváriak 3-1-re legyőzték hazai pályán a különösen az első félidőben biztatóan futballozó Haladást. Gosztonyi András első élvonalbeli gólját szerezte a piros-kékeknél.

Hamar megszerezte a vezetést a mérkőzésen a toronymagas esélyes Videoton, ez azonban nem az elsöprő rohamoknak, hanem egy egyéni villanásnak volt köszönhető. Alves megverte Schimmert a bal oldalon, középre húzott, majd remekül tekert a tizenhatos sarkától a hosszú felsőbe.

Nem játszott rosszul a vendégcsapat, a vasiak rendre odaértek Bozsovics kapujához, még ha ordító ziccert nem is tudtak kialakítani. A másik oldalon Vujovics 18 méteres kísérleténél kellett nyújtózkodnia Rózsának.

Fordulás után gyorsan jött a hidegzuhany a hazai együttesnek. Andics hibáját követően Elek buktatta Schimmert a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt Kenesei értékesítette. Nem sokáig volt döntetlen az állás, és a Vidi találatához is kellett egy védelmi megingás. Guzmics ért bele szerencsétlenül egy labdába, Vujovics Alves elé tálalt, aki kisodródott helyzetben középre nézett, leültette Rózsát, majd egy meglepőt húzva a passzra számító kapus mellett hanyag mozdulattal a rövidbe emelt. A három pont sorsa a 75. percben dőlt el végleg: egy bal szélen vezetett akciót követően az egyre jobb formába lendülő Gosztonyi vágott be fordulásból egy elé csorgó labdát. Ez volt a szélső első NB I-es találata új csapata színeiben.

Győzelmének köszönhetően a Vidi a tabella élére állt, a Haladás továbbra is nyeretlen.

nyitólap | copyright | e-mail | ^ lap teteje © 2005-2021 Careers Management Group