Kádárt a Premier League-be követeli a Newcastle legendája


A Newcastle egyik élő legendája valósággal követeli, hogy Kádár Tamás a Premier League-ben is kapja meg az őt megillető bizonyítási lehetőséget. Bobby Moncur úgy véli, a bekk az előző szezonban egyértelműen bizonyította, helyt tudna állni a világ legpörgősebb bajnokságában is, így ahelyett, hogy harminc fölötti védőket igazolnak, inkább adják meg az esélyt a magyar fiatalnak.

Újabb hatalmas dicséretet könyvelhet el Kádár Tamás, a Newcastle légiósa. A Chronicle hasábjain a klub legendás játékosa, Bobby Moncur kampányolt igen hevesen amellett, Chris Hughton menedzser adja meg a lehetőséget a magyar légiósnak is.

Moncur nem egy a Szarkák volt játékosai közül: a 60-as évek második felében fiatal kora ellenére csapatkapitányként vezette a fekete-fehéreket, a következő évtizedben pedig a skót nemzeti együttes karszalagját is viselhette. Így a Kádárt a csapatba követelő szavaknak igen komoly súlyuk van. A fiatal bekk nem a jövő embere, hanem a jelené – így foglalhatóak össze talán röviden a legenda gondolatai:

– Kádár játéka nagyon tetszett az előző szezonban, szerintem, ha Taylor, Coloccini vagy Williamson megsérül, simán képes beugrani, és megfelelően helyettesíteni őket. Nem akarom és nem is fogom megmondani Chris Hughtonnak, hogyan állítsa össze a csapatát, de Kádár eleget mutatott nekem ahhoz tavaly technikai képzettségből és védőmunkából, hogy joggal gondoljam azt, helyt tudna állni a legmagasabb szinten is. Hogy őszinte legyek, nagyon szívesen venném, ha minél több fiatal lehetőséghez jutna. És ha már igazolunk, akkor olyanokat kellene, akik előtt még nagy karrier áll, nem pedig olyanokat, akik mögött már komoly pályafutás van. Ennek az ellenkezője visszalépés lenne. Szóval Kádár bevetése egy igencsak reális lehetőség. 20 éves, mikor kapja meg a lehetőséget, ha nem most? – mondta Bobby Moncur a Chronicle-nek, majd többek között saját emlékeivel is érvelt amellett, igenis dobják a mélyvízbe a magyart.

– Hatalmas lehetőséget nyújtana, ha Tamás, vagy egy másik fiatal mondjuk beszállhatna a Manchester United otthonában. Egyáltalán nem lennének megijedve, egy Manchester elleni meccs valami olyasmi, amiről egy futballista álmodhat. Én még fiatalabban estem ezen túl, és nem féltem. Ha valaki beijed, az talán azt is mutatja, nem érett eléggé. Nem látok semmilyen kockázatot abban, ha fiatal játékosok lépnek pályára, sohasem láttam. A Newcastle kapitánya voltam már 22 évesen! Ha korlátoznak, aztán ezek az akadályok elhárulnak, az mentálisan csak erősebbé tesz. Ez a folyamat csak jó lehetne a Newcastle számára.

Az is könnyen előfordulhat egyébként, hogy Bobby Moncur nyitott kapukat dönget: a Newcastle eddig a sorban álló kérők heves érdeklődése ellenére nem engedte el kölcsönben Kádárt.

nyitólap | copyright | e-mail | ^ lap teteje © 2005-2021 Careers Management Group