Hollandiába igazolt a Vasas tehetsége


1+1 éves szerződést kötött a holland FC Veendam csapata Piller Józseffel. Az angyalföldi nevelésű játékos az utóbbi időben nem kapott lehetőséget a Vasasnál, de sikeres próbajátékát követően a holland másodosztályú csapat szerződést kínált neki.

A fiatal játékos arról is beszélt, miért hagyta el a Vasast és hogy mit gondol a hollandiai lehetőségről.

- Az utóbbi éveim nem sikerültek a legjobban. A Vasasnál Mészöly Géza távozását követően egyik napról a másikra kikerültem a csapatból, és azóta egyik edzőnél sem kaptam bizalmat. Az előző szezonban Siófokon voltam kölcsönben, de aztán ismét visszatértem Angyalföldre abban a reményben, hogy játszhatok. Sajnos erre nem került sor, és érezhető volt, hogy nincs további keresnivalóm a Vasasban. Sajnáltam, ugyanakkor hatalmas bizonyítási vágy dolgozott bennem, ezért is örültem a hatalmas lehetőségnek, ami a holland próbajáték képében érkezett. Amikor a menedzsereim közölték, hogy talán Hollandiában folytathatom, el sem akartam hinni. Egy hetet töltöttem kint, és edzéseken, meccseken is jól ment a játék, ennek ellenére az elmúlt évek után szinte felfoghatatlan, hogy most ilyen lehetőséget kapok. Igyekszem élni vele, és remélem rövidesen még ennél is nagyobb dolgokról álmodhatok majd. A Vasasnak mindenesetre szeretném megköszönni az ott töltött éveket, melyek az elmúlt kettő kivételével maradandóak, és nagyon fontosak voltak számomra. Ott lettem futballista, sokat kaptam tőlük, és nagyon jól esett, hogy most az elváláskor nem gördítettek akadályokat a távozásom elé, és segítőkészek voltak - nyilatkozta Piller József.

A játékost képviselő Careers Management Group (CMG) társtulajdonos-igazgatója, Pataky Tibor kifejtette: a Veendam vezetőit a fiatal futballista az egyik legrangosabb nyári felkészülési meccsen győzte meg arról, hogy érdemes szerződtetni.

- Józsi sok olyan erénnyel rendelkezik, ami a modern európai futballban elengedhetetlen. Régóta dolgozunk közösen, és a nehéz időszakokban is igyekeztünk tartani benne a lelket, bíztunk abban, hogy képes lesz túltenni magát a nehézségeken. Most sikerült olyan lehetőséget teremteni számára, amivel ha él, és képes igazolni tehetségét, akkor nagyot léphet előre. Azon a két edzőmeccsen, ahol játszott, meggyőző volt a teljesítménye, különösen a Feyenoord ellen játszott remekül. Ez az esetében azért is különösen nagy szó, mert komoly meccshiánnyal küszködik, hiszen tétmérkőzésen utoljára tavaly novemberben lépett pályára.

nyitólap | copyright | e-mail | ^ lap teteje © 2005-2021 Careers Management Group