Bogdán történelmi tette után már nyugdíjaznák a Bolton ikonját


Miután a hétvégén Bogdán Ádám mögött csak a kispadon kapott helyet a Premier League-ben Jussi Jaaskelainen (ilyen állítólag egészségesen nem fordult elő vele), több írás is megjelent, amely a Bolton kapuskérdését taglalja. Az egyik gyakorlatilag nyugdíjba küldi a finnt, kiemelve, hogy a veteránnak most már meg kell hajolnia a nyomás előtt, amelyet a magyar és ománi riválisa gyakorol rá.

A Bolton magyar kapusa, Bogdán Ádám a hétvégén kezdőként lépett pályára a Premier League-ben, a klubnál nagyjából élő legendának számító, sokszoros finn válogatott Jussi Jaaskelainennek csak a padon jutott hely. A fiatal portás ismét nem okozott csalódást, pedig saját bevallása szerint is minden eddiginél nagyobb igénybevételnek volt kitéve.

A fejlemények ismeretében több írás is megjelent Angliában, amely azt taglalja, a rutinos Jaaskelainen ideje könnyen lehet, hogy lassan lejár a Wanderersnél, a jövőt pedig a magyar légiós valamint az ománi Al-Habsi jelentheti (utóbbival kapcsolatban nagy kérdés, mik a szakmai vezetés tervei, hiszen jelenleg is kölcsönben szerepel).

A shoot.co.uk oldalon minden csapatnak megvan a saját szakértője, a Bolton-felelős legfrissebb eszmefuttatása gyakorlatilag nyugdíjba küldi a finnt.

"Bár nagyon fáj kimondani, úgy tűnik, Jussi Jaaskelainen lassan túl öreg lesz ahhoz, hogy megtartsa helyét a kapuban. A Blackburn elleni meccs előtt pedzegették, hogy esetleg kihagyja a finnt Owen Coyle – első alkalommal úgy boltoni pályafutása alatt, hogy egészséges. Van, akit sokkolt a dolog, van, aki úgy érzi, éppen itt az ideje a váltásnak. A fiatal Bogdán Ádám nagyon türelmesen várt a sorára. Tanult Jaaskelainentől, és amikor a kupában lehetőséget kapott, élt is vele. Na meg ne felejtsük, a szezonban korábban már a Premier League-ben is szerephez jutott a kolléga eltiltása idején, és olyan csapatok ellen hozott nagyon megbízható teljesítményt, mint az Arsenal vagy az Aston Villa. El tudom képzelni, hogy Jaaskelainen nem volt túl boldog, amikor megtudta, kimarad, de el kell ismerni, már ő sem a régi. Ezzel párhuzamosan ráadásul Ali Al-Habsi is kimagasló teljesítményt nyújtott a Wigan-ben. Amennyire dicsértem Jaaskelainent az elmúlt években, annyira gondolom úgy, hogy észre kell vennie, ez a két hihetetlenül tehetséges kapus akkora nyomást gyakorol rá, amit már nem bír ki. Nem is emlékszem olyanra, hogy ilyen lett volna a minőség a kapusposzton. Bogdán és Al-Habsi nyilván nem éri be annyival, hogy egy-két meccs jut neki, pláne, hogy képességeik alapján ennél többre hivatottak. Ezeknek a tehetségeknek meg kell adni a lehetőséget, hogy kiteljesedhessenek" – olvasható a weboldalon.

nyitólap | copyright | e-mail | ^ lap teteje © 2005-2021 Careers Management Group