Bogdánnak soha nem volt ilyen durva meccse Angliában


Saját elmondása szerint angliai karrierje legkeményebb meccsén van túl a Blackburn ellen Bogdán Ádám. Mint ismeretes, a Bolton Wanderers fiatal magyar kapusa úgy védhetett újra a Premier League-ben, hogy a Trotters elsőszámú kapusa, Jussi Jaaskelainen a kispadon ült, és sportszerűségből jelesre vizsgázott, hisz tanácsot is adott Bogdánnak. A válogatott keretben is szerepelt magyar portás tisztában van azzal, hogy nagyon kemény feladat lesz hosszú távon is megragadnia az angol elitligában, de nem tartja lehetetlennek, hogy megtartsa jó pozícióját hosszú távon is.

Mint ismeretes, jó sajtóvisszhangot kapott Bogdán szombat teljesítménye a Blackburn otthonában, hisz bár csapata, a Bolton 1-0-ra kikapott egy védhetetlen góllal, a magyar hálóőr ismét érett teljesítményt nyújtott. Bogdán Ádám ráadásul úgy kapott lehetőséget, hogy a Wanderers elsőszámú kapusa, a finn Jussi Jaaskelainen is nevezve volt - de csak a kispadra.

Honfitársunk a The Bolton News-nak beszélt a találkozóról.

- Nagyon büszke vagyok rá, hogy ismét egy Premier League-meccsen védhettem. Furcsa volt az, hogy Jussi ezúttal a kispadon ült, de mondtam is magamnak gyorsan, hogy gyorsan ki kell ezt verni a fejemből. Jussi újra briliánsan viselkedett, mint minden olyan meccsen, amikor én védtem, segített a bemelegítésnél, és tanácsot adott a kirúgásokkal kapcsolatban. Remek csapattárs, sokat tanulhatok tőle - mondta Bogdán a lapnak, és a meccs nehézségeire is kitért.

- Nagyon kemény meccs volt a számomra, mert minden blackburni szabadrúgás a tizenhatoson belülre érkezett, az összes eddig találkozó közül ez volt a legdurvább, ennyi nagy fizikális megmérettetésben nem volt még részem, de egyben szenzációs útja is volt ez a tanulásnak, erre lehet építkezni - tette hozzá a légiós.

Az a légiós, aki jelenleg egyértelműen a Bolton második számú kapusa, de tisztában van vele, hogy a jövőben nem feltétlenül csak Jaaskalainennel kell majd megküzdenie.

- Van négy jó kapusa a klubnak, hárman már a Premier League-ben is védhettünk. Ali Al-Habsi nagyon jól teljesít kölcsönben a Wigannél, és gratulálnom kell neki, mert egy remek fickó, úgyhogy nem lesz könnyű dolgom, ha visszajön, persze itt soha nem az. Természetesen szeretnék védeni, de ez nem az én döntésem, hanem a menedzseré, az én dolgom az, hogy mindent megtegyek azért, hogy a csapatban maradhassak.

nyitólap | copyright | e-mail | ^ lap teteje © 2005-2021 Careers Management Group