"Bogdán jelentette a különbséget" - a sajtó és az edző is a magyart élteti


Bogdán Ádám kesztyűje választotta el az ötödik ligás York Cityt attól, hogy belépjen az óriásölők közé az FA Kupában a Bolton elleni mérkőzésen - írja a The Telegraph c. lap. Owen Coyle menedzser is külön kiemelte a hálóőr bravúrját a lefújás után adott nyilatkozatában.

Egy kapus feladata talán akkor a legnehezebb, ha sokáig nem veszélyeztetik a kapuját egy meccsen, aztán hirtelen kell helyt állnia egy kulcsfontosságú szituációban. Pontosan ebbe a helyzetbe került a Bolton légiósa, Bogdán Ádám a gárda hétvégi, York City elleni FA Kupa-meccsén (2-0).

A The Telegraph azt írja, az ötödosztályú Yorkot Bogdán kesztyűje választotta el attól, hogy belépjen az óriásölők táborába a sorozatban. A 82. percben, gólnélküli állásnál Neil Barrett kapott egy beadást, és közelről célba is vette a kaput, a bal alsóra tartó kísérletet már bent látta az 5000, kapu mögött helyet foglaló vendégdrukker, a magyar hálóőr azonban leért a bal alsóra, és kitolta a labdát.

Owen Coyle, a Wanderers menedzsere mérkőzést követően adott nyilatkozatában szintén kiemelte a portás teljesítményét.

– Jól játszottunk? Nem. Szereztünk két remek gólt? Igen. Kevin Davies és Johan Elmander bevetése új dimenzióba helyezte a játékunkat, Bogdán Ádám pedig őrületes védést mutatott be 0-0-nál. Természetesen elégedettek vagyunk, hogy bejutottunk a következő kanyarba – mondta a szakember. A York szakvezetője úgy értékelt, legalább egy döntetlent megérdemeltek volna.

nyitólap | copyright | e-mail | ^ lap teteje © 2005-2021 Careers Management Group