Bogdán, a levegő ura - 7-est kapott a szaklaptól


Remekül sikerült Bogdán Ádám Aston Villa elleni Ligakupa-meccse: a bajnokságban veretlen birminghamieket 2-0-ra győzte le a Bolton, az angol és nemzetközi lapok pedig egyaránt kiemelték egyetlen, de annál fontosabb bravúrját, a legnagyobb szakportál pedig 7-es osztályzattal jutalmazta a levegőben korlátlan úrnak bizonyuló magyar teljesítményét.

A keddi angol Ligakupa-forduló legnagyobb bravúrja a Bolton csapatához fűződött, hisz a bajnokságban szerényebben kezdő Coyle-csapat 2-0-ra győzött a Premier League-ben öt kör után veretlen Aston Villa otthonában.

A sikerben fontos szerep jutott Bogdán Ádámnak is, aki kapott gól nélkül zárta az összecsapást, miután remekül működött együtt a védőivel, és mivel elől is jól muzsikáltak a társak, a magyar hálóőr szezonbeli második tétmeccsén is győzni tudott a Wanderersszel.

Bogdán Villa elleni teljesítményét a brit és a nemzetközi lapok is dicsérték, a BBC, a The Guardian, sőt, az Aston Villa honlapja is kiemeli, hogy a hazai játékosok nem tudták zavarba hozni a magyar kapust, egy ízben, Agbonlahor kísérleténél viszont komoly bravúrt kellett bemutatnia. A goal.com is remek kritikát fogalmazott meg a válogatott keretben is rendre helyet kapó portás kapcsán, és 7-est adott Bogdánnak, amivel csapata negyedik legjobbja lett - csak a két gólszerző, Eagles és Kakuta, valamint a nagyot zakatoló Holden előzte meg. "Bogdán ritkán volt kezdő eddig az idényben, de nagyon magabiztosan bánt el a magas labdákkal és nagyon nem tudták zavarba hozni a magyar hálóőrt" - írja a szakportál. Owen Coyle menedzser rendkívül elégedetten nyilatkozott a továbbjutásról a Bolton honlapján és külön is említést tett a hátsó alakzat munkájáról, melynek eredményeként kapott gól nélkül hozta le csapata a keddi összecsapást.

nyitólap | copyright | e-mail | ^ lap teteje © 2005-2021 Careers Management Group