Bogdán 9-esre védett és a meccs embere lett - edzőjét is lenyűgözte


Bogdán Ádám nagyszerűen mutatkozott be tétmeccsen is a Bolton Wanderers csapatában, miután a Southampton ellen lehúzta a rolót a Ligakupa második körében. A mérkőzésről beszámoló lapok hatalmas dicséretben részesítették a válogatott keretben is számításba vett kapust, az egyik helyi orgánum például 9-esre értékelte a több nagy bravúrt is bemutató hálóőr teljesítményét. A magyar portás edzője, Owen Coyle szerint Bogdán bizonyította, hogy hosszú távon is komolyan számolni kell nagyszerűen teljesítő fiatal játékosával.

Bogdán 4-5, a meccs végeredményét döntően befolyásoló védést mutatott be a keddi összecsapáson, melyet végül a Szentek stadionjában, Ivan Klasnic góljával a Bolton nyerte meg 1-0-ra, és a Ligakupa harmadik körébe jutott.

A legnagyobb bravúrjait a hajrában mutatta be a hálóőr, az utolsó 10 percben két ízben is nagyszerű védést produkált, és megőrizte kapuját a góltól első tétmeccsén.

A találkozót követően az egyik helyi lap így értékelte a kapus teljesítményét: "Ádám több hatalmas védést mutatott be a mérkőzésen, egész egyszerűen úgy tűnt, nincs idegrendszere, mindenféle idegesség nélkül védte végig első tétmérkőzését a Boltonban. Magabiztos teljesítményét bravúrokkal spékelte meg, nem kérdés, hogy ő volt a meccs embere" – írja a Fanhouse, amely 9-esre értékelte Bogdán performanszát.

Ennél is hízelgőbb és fontosabb Owen Coyle véleménye, a Bolton trénerét is lenyűgözte Bogdán Ádám remek bemutatkozása. – Mindenki láthatta, hogy a Southampton mennyire motivált volt, és milyen kemény nyomás alá helyezte a kapunkat. Amikor aztán a védelmünk megtört, ott volt Bogdán Ádám, aki minden helyzettel meg tudott birkózni. Azért engedtük el Ali Al-Habsit kölcsönbe, hogy majd jobb kapusként térjen vissza, de közben tudtuk, hogy itt van nekünk Ádám, aki megint megmutatta, hogy nagyon komolyan kell vele számolni – dicsérte kapusát a Bolton Wanderers menedzsere.

nyitólap | copyright | e-mail | ^ lap teteje © 2005-2021 Careers Management Group