Adorján góllal debütált a Groningen kezdőcsapatában


Adorján Krisztián a kezdőcsapatban is bemutatkozott a holland Groningen csapatában. A 19 éves magyar középpályás bemutatkozása emlékezetesre sikeredett több okból is a Go Ahead Eagles elleni bajnokin: előbb hatalmas gólt lőtt a meccs 54. percében a kapufát is szerző légiós, majd a 68.-ban a kiállítás sorsára jutott (eléggé véleményes módon), csapata azonban kettős emberhátrányban is 3-3-ra mentette a meccset.

Hihetetlen fordulatokat és hat gólt is hozott a holland bajnokság első vasárnapi meccse a Go Ahead Eagles és a Groningen között. Az izgalmakhoz a kezdőcsapatban debütáló Adorján Krisztián is hozzájárult.

Előbb, 2-1-s állásnál hatalmas gólt szerzett a magyar: egy baloldali Kostić beadást követően a 16-os vonalán belül vette át a labdát, majd nagy erővel küldte azt a kapu jobb oldalába, 2-2-re alakítva az állást. A középpályás a gólján kívül is jól teljesített, volt egy kapufája és egy gólt érő fejese is.

Ezután azonban a hazaiak újra kihasználták a vendégvédelem megingását, majd Adorján újabb emlékezetes pillanata következett a 68. percben, amikor egy felugrást és légi ütközetet követően a (vitatható) kiállítás sorsára jutott. Nem sokkal később Letschertet is kiszórta a bíró második sárgával, de a vendégek kilenc emberrel is megmentettek egy pontot, Zeefuik a 87. percben volt eredményes, 3-3 lett a nagy meccs vége.

Go Ahead Eagles – Groningen 3-3 (Kolder 11., 48., Schenk 59., ill. Chery 46., Adorján 54., Zeefuik 87.)
nyitólap | copyright | e-mail | ^ lap teteje © 2005-2021 Careers Management Group