A csodatévő Vadócztól hangos a spanyol focisajtó


Jócskán kijut a dicsérő szavakból Vadócz Krisztiánnak az Osasuna Zaragozában megnyert (3-1) kiesési rangadóját követően. A magyar középpályást nemes egyszerűséggel csodatévőnek titulálja az egyik lap szakírója, aki azt is hozzáteszi, a futballista egy személyben változtatta meg teljesen a gárda játékát.

Az Osasuna 3-1-re megnyerte idegenben a vasárnapi, zaragozai kiesési rangadót – nem kis részben Vadócz Krisztiánnak köszönhetően. A gárda sokáig csak szenvedett, vesztésre is állt, ám miután a második félidőben José Luis Mendilibar beküldte a magyar középpályást, megváltozott a meccs. Hogy mást ne említsünk, a légiós két gól előkészítéséből is kivette a részét.

A navarraiak a három pontnak köszönhetően hatalmasat léptek a bentmaradás felé, ennek megfelelően nagy az öröm a városban. A dicséretekből bőségesen jut Vadócznak is, szinte minden beszámoló már a címben jelzi a futballista győzelemben játszott szerepét (az egyik például arról beszél, ő és az első gólt szerző Camuñas kiporolták a ravasz Zaragozát), emellett a Diario de Navarra c. regionális lap szakírója "91. perc" nevet viselő rovatában többek között csodatévőnek titulálja a labdarúgót, és a következőket írja a mérkőzésről.

"Ahogyan néztem a meccset, sokáig arra gondoltam, itt már lassan egy varázslat sem segíthet rajtunk. Aztán minden megváltozott, amikor Mendilibar szerencsét próbált Vadóczcal. Ezt tényleg látni kellett volna mindenkinek! Újra hiszek a csodákban! A magyar játékos egymaga teljesen átalakította a csapat játékát, egy csapásra rendszert lehetett abban felfedezni. Folyt a labda, a középpályások pedig veszélyeztetni tudták a kaput is. Az Osasuna ezen az úton elindulva ismét bízhat, de a jó szerencsét meglovagolva szerdán el kell kapni a Sevillát otthon" – olvasható az újság internetes kiadásában.

A pamplonaiaknak az említett, Sevilla elleni csata mellett még a Getafe (idegenben) és a Villarreal (otthon) szerepel a programban. Bár a csapat már 41 pontnál jár, nem nyugodhat meg, mivel hihetetlenül szoros az alsóház. Vélhetően rekordpontszámmal fog kiesni a 18. helyezett.

nyitólap | copyright | e-mail | ^ lap teteje © 2005-2021 Careers Management Group