Vadócz nagyobb sztár, mint Dzsudzsák: a holland bajnokság ötödik legjobbja!


A 2008-as naptári évben hatalmas szárnyalásba kezdett a Vadócz Krisztiánt és Babos Gábort is a soraiban tudó NEC Nijmegen a holland bajnokságban. Az együttes legjobbja a legtekintélyesebb németalföldi szaklap szerint nem más, mint a fiatal magyar középpályás, aki az összes élvonalbeli futballista statisztikáit figyelembe véve az szenzációs ötödik helyen végzett, többek között olyan sztárokat megelőzve, mint Huntelaar, Makaay vagy éppen Afonso Alves.

Ezzel Vadócz az Eredivisie legjobb magyarjának számít, hiszen a télen a köztudatba berobbanó Dzsudzsák Balázs osztályzatait is messze túlszárnyalja. A NEC alaposan elkapta  abajnokság rajtját, a csapat csillogása nagyban köszönhető a középpályán tüsténkedő Vadócz Krisztián teljesítményének is, akit a legnevesebb holland szaklap is elismer.

A korábbi statisztikák szerint ugyanis a Voetbal rangsorában a légiós 6.6-es átlagával az igen előkelő ötödik helyet foglalta el, csapata legjobbjaként olyan nagy sztárokat előzött meg, mint a góllövőlistát fölényesen vezető, fél Európa által környékezett Klaas-Jan Huntelaar, a Bayern egykori gólvágója, Roy Makaay vagy éppen az ősszel egy bajnokin hétszer (!) is eredményes, brazil válogatott csatár, Afonso Alves. Ami a magyarokat illeti, az első huszonötben egyedül Vadócz képviseli a nemzeti színeket, a PSV-ben januárban villámrajtot vevő Dzsudzsák Balázs sem fért be a lista élmezőnyébe.

Vadócz Krisztián a pepsifoci.hu-nak elmondta, nyilván nagyon örül az elismerésnek, ugyanakkor nem elégszik meg ennyivel, hiszen a válogatottban is szeretne minél előbb stabil helyet követelni magának. 

- Nagyon örülök az elismerésnek, még ha azt is gondolom, hogy talán ez túlzó. Mindenképpen jó érzés, hogy ilyen komoly szaklap elismer, mert a Voetbal itt Hollandiában mindenkinek a bibliája, aki kicsit is foglalkozik a focival. A csapat tényleg szárnyal, és nekem sem ment rosszul, mert a scapat megkaparintotta az UEFA Kupa-szereplést, pedig év elején még a kiesés réme fenyegetett. Jó érzés hétről hétre telt ház előtt játszani, igazi futballhangulatban. Két dolog hiányzik csak a maradéktalan boldogságomhoz, az egyik az, hogy a válogatottban több lehetőséget kapjak, a másik pedig az, hogy itt a NEC-ben egy kicsit támadóbb felfogásban játszhassak. Remélem mindkét téren sikerül majd előrelépni az elkövetkező hetekben.
nyitólap | copyright | e-mail | ^ lap teteje © 2005-2021 Careers Management Group