Vadócz megsérült és januárban térhet vissza


A holland bajnokság vasárnap déli mérkőzésén a két magyarral felálló NEC Nijmegen nem számított esélyesnek a listavezetői pozícióért küzdő Feyenoorddal szemben, mégis az első félidőt 0-0-val zárták a csapatok. Ekkor azonban kényszerű cserét hajtottak végre a hazaiak, hiszen a comjátb fájlaló Vadócz Krisztián már nem jött ki a második félidőre, ami meg is pecsételte a NEC sorsát. A szünet után De Guzman kétszer is bevette Babos kapuját, így simán nyert e Feyenoord, amely csak gólkülönbséggel szorul az élen álló PSV mögé.

A lefújást követően Vadócz Krisztián érthetően csalódottan értékelt: - Igazság szerint már sérülten vállaltam a játékot - mondta a pepsifoci.hu-nak a válogatott középpályás. - A héten szinte végig kezeléseket kaptam, és úgy raktak össze erre a meccsre, aztán kiderült, hogy nem is a szokott posztomon kell játsszak, hanem belső védőként. Ez alaphelyzetben nem öröm, de az jól esik, hogy az edzőm ennyire bízik bennem, és a nyári érkezésem óta sikerült annyira elfogadtatnom magam, hogy immár sokadszor engem használ tűzoltóként vészhelyzetekben. Nagyjából a 35. percig rendben is volt minden, bár az első negyedóra után már éreztem a lábam.

A hajráig jól ment a játék, és még a támadásra is maradt erőm, volt egy lövésem, de az utolsó percekben már csak sántikálva tudtam játszani. A combizmom összeugrott, becsomósodott, és úgy döntöttünk a szünetben, hogy nincs értelme kockáztatni, ezért inkább bent maradtam az öltözőben. Sajnos a szünet után 15 perc alatt kaptunk két gólt és elment a meccs. Nem tudom mennyire komoly a sérülésem, hétfőn lesz ultrahangos vizsgálat, és utána már többet tudok. Mindenesetre nagyon rosszkor jött a sérülés, hiszen a feszített karácsonyi programban sorra jönnek a meccsek, ráadásul két kulcsfontosságú rangadónk is lesz egy héten belül, és elképzelhető, hogy mindkettőt ki kell hagyjam. Nem jó hír, hogy Babos Gábor is sérüléssel bajlódik, és az ő kiesése szintén rosszul érintené a csapatot.


A legfrissebb hírek szerint a Nijmegen erősségének combhajlító izma részlegesen beszakadt, így az ultrahangos vizsgálat után az a döntés született, hogy idén már nem játszhat. Vadócznak így ki kell hagynia a Venlo és a Willem II elleni meccseket. Amennyiben semmi nem jön közbe, akkor a játékos legkorábban január 11-én a Twente ellen léphet majd pályára.
nyitólap | copyright | e-mail | ^ lap teteje © 2005-2021 Careers Management Group