Vadócz mennybe ment, és rágógumi reklám lesz!


Mint arról már beszámoltunk, folytatta diadalútját a NEC Nijmegen a holland bajnokságban, mely ezúttal az ősi rivális Vitesse Arnheim csapatát múlta felül 1-0-ra, ráadásul Vadócz Krisztián góljával. A magyar középpályás a meccs lefújásakor még csak nem is sejtette, hogy mit jelent számára ez a gól, melyet a gelderlandi Fradi-Újpesten ért el. Azóta már tudja, hogy egy egész város hever a lábai előtt, és Nijmegenben ma nincs nála népszerűbb ember.

Az arcképét rágógumi csomagolásra nyomtatják, az üzletekben kedvezményt kap, a lelátón pedig mostantól külön transzparens hirdeti dicsőségét! A NEC Nijmegen páratlan menetelése előtt értetlenül áll Hollandia, hiszen a gelderlandi kiscsapat tavasszal tönkreverte az egész mezőnyt, és 15 meccsen szerzett 12 győzelmével, 2 döntetlenjével, és mindössze egy vereségével mindenkit lepipált. A nijmegenieknek azonban mindez semmit sem érne, ha ma nem sikerült volna legyőzniük a gyűlölt riválist, a Vitesse Arnhemet.

A győzelem azonban megszületett, mégpedig Vadócz Krisztián góljának köszönhetően. A fantasztikus formában játszó magyar a pepsifoci.hu-nak elmondta, hogy a lefújás után olyan ünneplés vette kezdetét, melynek a vége jelenleg megjósolhatatlan. - Azt mondják a rutinosak, hogy itt most három napig áll majd a bál, és lemennek az árak, azaz aki részese volt a sikernek, az bármerre megy kedvezményekre számíthat. Ehhez persze érteni kell a helyiek lelkivilágát, akik azt mondják, az sem baj, ha kiesünk, csak az Arnhemet verjük meg. Na, ma sikerült, így aztán tényleg megkergült egy kicsit a város. A meccsen máskor sincs panaszom a hangulatra, de ma meg voltak őrülve az emberek, mindenki magából kivetkőzve szurkolt. Ez persze rányomta a bélyegét a meccsre, mert mindkét csapat nagyon akart, és a nagy akarásból nem nagyon jött ki játék. A gólom aztán végleg tönkretette a meccset, mert akkortól kezdve mi is csak romboltunk. Magamnak sem tettem jót, mert a gól után egyenesen megtiltották, hogy előre menjek, esetleg átlépjem a félpályát.

- Hogy született a gól?
- Szerintem egy kontra lehetett, legalábbis abból, hogy én elől voltam azt sejtem, mert normális esetben nem kerülhetek a kapu közelébe. Kontránál nincs mindenkinek kedve futni, így olyankor ha elindulok, és felvállalom a futást, nem szólnak. Ez történt most is. A jobb hátvédünk hozta fel a labdát, és két ember kiváltott rá, én meg beléptem a lyukba. Szerencsére észrevett, bepasszolta, és én meg el tudtam passzolni kapásból az érkező belső védő lába alatt, és a kapus sem érte el. Na, akkor felrobbant a stadion. Ilyen hangot még soha nem hallottam pályafutásom alatt.

- A meccs végén volt nagy ünneplés?
- Nem nagyon tudtam kontrollálni az eseményeket, mert mindenki extázisban volt, kézről-kézre adtak minket, és azt hiszem, most ez lesz egész este. Bár elég fáradt vagyok, mondták, hogy muszáj mennem ünnepeltetni magam. Mondjuk soha rosszabb elfoglaltságot.

- Ezzel a győzelemmel a rájátszásban is jobb pozíciót érhettek el, és ott lehettek az UEFA Kupa indulásért küzdők között.
- Ez még nem biztos, de van rá esélyünk. A következő fordulóban a Bredához megyünk, de sajnos a fél védelmünk hiányzik majd, eltiltás, vagy sérülés miatt. Ez részben azért gond, mert, így gyengébb felállásban kell játszanunk, másrészt meg azért, mert már látom magam a védelem tengelyében. Sajnos az edzőnk előszeretettel dob be tűzoltó pozícióba, és tartok tőle, hogy megint a hátsó régióban kell végigzakatolnom a meccset. Persze egy ilyen partizánkodás, mint a mai volt, azért még beleférhet. Legalábbis én azon leszek.
nyitólap | copyright | e-mail | ^ lap teteje © 2005-2021 Careers Management Group