Vadóczot újabb két évre magához kötötte a NEC!


Hollandiába érkezése után alig öt hónappal máris meghosszabbították Vadócz Krisztián szerződését Nijmegenben, ahol a NEC vezetői ma este szurkolói ankéton jelentették be, hogy a magyar közönségkedvenc hosszabb távon a klub játékosa marad. A pepsifoci.hu értesülései szerint Vadócz 1+2 éves szerződést írt alá tavaly augusztusban, és a hollandoknak csak május végén kellett volna jelezniük, hogy igényt tartanak-e a bombaformában játszó magyar középpályásra, de a NEC vezetői már február végén tudatták a magyar játékos menedzsereivel, hogy kell nekik Vadócz, majd ma hivatalosan is bejelentették mindezt.

Hétfőn este 8 órakor szurkolói ankéton közölte Carlos Albers sportigazgató az elmúlt hetekben remeklő holland klub szurkolóival, hogy Vadócz Krisztiánt a klub élve az opció adta lehetőséggel újabb két évre magához köti. A magyar labdarúgónak mindez hatalmas elismerés, hiszen alig öt hónapja érkezett a holland klubhoz, ahol mostanra kulcsember lett. A bejelentés kapcsán Albers a következőket mondta:

– Krisztián már a bajnokság közben, az átigazolási időszak utolsó napján érkezett hozzánk, és bizony nem gondoltuk, hogy ilyen rendkívül hamar sikerül beilleszkednie. Ő azonban nem csupán beilleszkedett, vezéregyéniség lett, és állandó helyet harcolt ki a kezdőcsapatban. Remek nagykövete a magyar futballnak, hiszen mind a pályán, mind azon kívül csak a legjobbakat mondhatom róla. Fiatal kora ellenére rendkívül profi gondolkodású játékos, akiről mindenki csak a legpozitívabb dolgokat tudja elmondani a klubnál. Szurkolóink már hónapok óta kérnek minket, hogy hosszabbítsuk meg a játékos szerződését, így ma nagy örömmel fogadta mindenki, hogy éltünk opciós jogunkkal, és 2010 nyaráig életbe léptettük Krisztián szerződését. Mindezt egyébként már egy hete közöltük először az öt képviselő menedzserirodával, akikkel remek a kapcsolatunk, majd a játékossal is.

A játékost képviselő CMG menedzseriroda tulajdonosai, Kövesdi Viktor és Pataky Tibor szerint Vadócz remek helytállása utat nyithat több magyar játékos előtt is, hiszen rendkívül sok pozitív visszajelzés érkezett ennek kapcsán Hollandiából: – Krisztián nem csupán tehetségének, de remek sportemberi, és emberi hozzáállásának is köszönheti a sikerét. Mindig tudja, hogy mit akar, nagyon céltudatosan dolgozik évek óta, és a nehéz pillanatokban is volt tartása, nem hagyta el magát. Ennek az eredménye a mostani szerződése is, és az is, hogy folyamatosan van érdeklődés iránta más klubokból is. Remek hírét kelti a magyar futballnak Hollandiában, azt pedig jó látni, hogy kreatív, szellemes játékával gyakran kiemelkedik csapatából, ahol abszolút közönségkedvenc.

Maga a játékos visszafogottabban értékelte teljesítményét, és, mint a pepsifoci.hu megkeresésére elmondta, nem csupán a kötelező szerénység miatt: – Nem akarom túlértékelni, ami most történik. Mindig is komoly céljaim voltak a futballban, amit nem adtam fel. Egy remek lépcsőfok a pályafutásomban a NEC Nijmegen, ahol igazán otthonra találtam. Jól érzem magam, jól megy a játék, remek a közösség a fiatal csapatban, és egyre jobban szerepelünk a bajnokságban. Bízom benne, hogy mivel folyamatosan játszom, és jó formában is vagyok, lesz lehetőségem a nemzeti csapatban is bizonyítani, hiszen gyermekkorom óta nagyon fontos volt nekem a válogatottság. Minden korosztályos csapatban játszottam, az U21-ben csapatkapitány is voltam, és az a célom, hogy a klubcsapatom mellett a válogatottban is stabilizáljam a helyemet.
nyitólap | copyright | e-mail | ^ lap teteje © 2005-2021 Careers Management Group