Vadócz góllal járult hozzá az Osasuna első bajnoki győzelméhez

Vadócz Krisztián góljának is köszönhetően megszerezte idei első bajnoki győzelemét az Osasuna. A pamplonaiak hátrányból fordítva 3-1-re verték hazai pályán az Almeriát. A szerdai válogatott meccs miatt csereként beálló középpályás a 94. percben biztosította be csapata győzelmét.

Az Osasuna rögtön a meccs elején hátrányba került, a hetedik percben Antonio Negredo, a vendégek gólzsákja büntetőből előnyhöz juttatta a délieket. Az Almeria gólelőnye mellé azonban hamarosan emberhátrány társult, a tizenegyes előtt szabálytalankodó Azpilicueta harcolt ki piros lapot a balbekk Guilhermével szemben már a 9. percben. Szinte azonnal jött is az egyenlítés, az uruguayi Pandiani egalizált még a első negyedórában.

Ezt követően a pamplonai gárda türelemjátékba kezdett, melynek a 70. percben lett meg az eredménye, az Almeria védője, Pellerano sietett az Osasuna segítségére, saját kapujába jutatta a labdát. Vadócz Krisztiánt a hajrában küldte be Camacho Ezquerro helyére, a középpályát stabilizálandó. A rutinos mester számításai pedig nemhogy beváltak, a légiós a 94. percben betalált, végleg eldöntve a három pont sorsát. A kispesti nevelésű futballista remekül érkezett a második hullámban, és Delporte visszagurítása után, 15 méterről helyezett a bal alsó sarokba.

Érdekesség, hogy a stadionban a szintén a labdára mozduló Nekounam nevét mondták be, mint gólszerzőt, a televíziós felvételek alapján azonban Vadócznak adták a gólt, minden mérvadó helyen az ő neve szerepel. Vadócz első spanyolországi találatának köszönhetően a pamplonaiak első sikerüket aratták a ligában, és megkezdték a felzárkózást.
nyitólap | copyright | e-mail | ^ lap teteje © 2005-2021 Careers Management Group