Vadóczék nagyon közel voltak a bravúrhoz a Barca ellen

Tíz perccel a mérkőzés vége előtt még vezetett a Vadócz Krisztiánnal felálló Osasuna a szenzációs formában lévő Barcelona ellen. A katalánok azonban hajrában fordítottak és 3-2-re nyertek. Vadócz végig a pályán volt és a második félidőben remek teljesítményt nyújtott.

A Barca leginkább középen erőltette a támadásokat, ott viszont a Vadócz által vezényelt védekező középpályások sikerrel verték vissza a főleg Xavi és Messi által szövögetett támadásokat. A vendégfölényre kis híján góllal válaszolt az Osasuna. Egy Vadócztól induló akció végén Pandiani fejelt jó helyzetből, de Victor Váldes védett. Eto’o góljával aztán mégis a Barcelona vezetett a szünetben.

A második félidőben sokkal jobban játszott az Osasuna: a 63. percben Miguel Flano egy szöglet után fejelt a kapuba. Öt perccel később már a hazaiak vezettek: Vadócz szerelte le Messit, majd pontosan indított, az akció végén aztán Pandiani Puyolt megelőzve a kapuba passzolt.

A nagy fordulatban igen jelentős szerepe volt Vadócz Krisztiánnak is: a magyar középpályás rengeteg labdát szerzett és több veszélyes támadás is az ő passzaival indult. Teljesítményét edzője, José Antonio Camacho is elismerte, hiszen annak ellenére, hogy Vadócz már a harmadik meccsét játszotta egy héten belül, a szakvezető a jóval pihentebb Punalt hozta le a középpályáról, ami egyébként is nyerő ötletnek bizonyult, hisz ezután javult fel a hazaiak játéka.

Az Osasuna azonban csak a 80. percig örülhetett, ekkor Xavi közeli kísérlete utat talált a pamplónai kapuba. Négy perccel később Messi villant és óriási gólt rúgott 20 méterről. Ezzel nyert a Barcelona, de Vadóczéknak sincs miért szégyenkezniük.
nyitólap | copyright | e-mail | ^ lap teteje © 2005-2021 Careers Management Group