Vadócz begyilkolt labdájával verte a NEC a nagy riválist


Vadócz Krisztián utolsó pillanatokban begyilkolt labdájával győzött 3-2-re a NEC Nijmegen a nagy rivális Vitesse ellen a holland bajnokság rájátszásában. Szélesi Zoltán átadása után gólt érő tizenegyest harcoltak ki a hazaiak, Babos Gábor pedig több remek védést is bemutatott, így a magyar légiósoknak kulcsszerepük volt abban, hogy a gárda kétszer is vesztett állásból felállva diadalmaskodni tudott. A második félidő elején a meccset 10 percre félbe kellett szakítani felhőszakadás miatt.

Az alapvető célt elérte a NEC a holland bajnokságban, a gárda bejutott a nemzetközi kupaszereplést érő helyekért folytatott rájátszásba. A Vadócz Krisztiánt, Szélesi Zoltánt és Babos Gábort is a kezdőcsapatban szerepeltető gárda a Vitesse-t fogadta hazai pályán egy vérbeli presztízsmeccsen.

Az összecsapáson a vendégek szereztek vezetést bő félóra elteltével, de szinte azonnal érkezett a nijmegeni válasz. Nem sokkal később Szélesi szolgálta ki remekül a gólszerző Foort egy forintos labdával, a társ lövését azonban bravúrral szögletre tolta a kapus.

Vadócz Krisztián nagy munkát végzett a középpályás, Babos Gábor pedig kisebb külön párbajt vívott az arnhemiek "Mini Drogbának" becézett támadójával, Bonyval. A csatár több próbálkozását hatástalanította, bő egy óra elteltével azonban, a hatalmas eső miatti tízperces kényszerszünet után kapitulálni kényszerült.

A 78. percben újra egyenlített a NEC: Szélesi ugratta ki remekül Zeefuikot, akit a védők csak lerántani tudtak, Schöne pedig értékesítette a tizenegyest. Sőt itt még nem volt vége, a hős pedig Vadócz lett! A középpályás a 89. minutumban két védővel a nyakán besodort egy szögletet a hosszú oldalon, így a hazaiak 3-2-re győztek, és előnyből várhatják a párharcot. A bíró előbb továbbengedte a játékot, majd az asszisztens jelzésére gólt ítélt, mivel a még egy védőn is megpattanó labda teljes terjedelmével áthaladt a gólvonalon. (Egyes források a védő öngóljaként tüntetik fel a jelenetet.)

A légiósnak pályafutása során már a második győztes gólja volt ez a nagy rivális ellen. Vadócz mellett Babos és Szélesi is kiváló teljesítményt nyújtott, a győzelem értékét pedig tovább növeli, hogy a NEC kétszer állt fel vesztett állásból.

NEC Nijmegen – Vitesse 3-2 (Foor 41., Schöne 79. – 11-esből, Vadócz 89. ill. Hofs 32., Bony 61.)
nyitólap | copyright | e-mail | ^ lap teteje © 2005-2021 Careers Management Group