Vadócz góljával Európa küszöbén a NEC


Vadócz Krisztián góllal segítette győzelemhez a NEC Nijmegent a holland bajnokság rájátszásában a Groningen otthonában. A 3-1-es sikernek köszönhetően a piros-zöldek magabiztosan nyerték a párharcot és már csak egyetlen lépésre vannak attól, hogy jövőre megmérethessék magukat az UEFA Kupában.

A két magyart foglalkoztató nijmegeni együttes 1-0-ás előnnyel utazott Groningenbe, az előzetesen esélyesebbnek tartott zöld-fehérek otthonába, így Vadóczék tudták, egy idegenben szerzett gól aranyat érhet a továbbjutás szempontjából. Nos, a NEC gyakorlatilag öt perc után csendre intette az Euroborg közönségét, Brett Holman talált a kapuba, így már három gólra lett volna szüksége a hazai csapatnak.

A látogatók magabiztosan őrizték előnyüket, majd az első félidő utolsó pillanataiban végleg eldöntötték a párharcot: El Akchaoui passzából az ismét remekül futballozó Vadócz Krisztián vette be a groningeni kaput. Szünet után még egy utolsó nagy rohamra indult a Groningen, ez negyed óra alatt eredményt is hozott, a NEC azonban harmadik góljával gyorsan lelohasztotta a vendéglátók harci kedvét: Lorenzo Davids találata egyben a végeredményt is jelentette. A szenzációs tavaszt produkáló nijmegeni gárda kapuját ismét Babos Gábor őrizte, a magyar portás a tőle megszokott módon, magabiztosan tette a dolgát.

Vadócz Krisztián kedvenc posztján, a középpálya közepén kapott szerepet, és gólja mellett remek játékkal bizonyította, nem véletlenül tagja Erwin Koeman 24 fős válogatott keretének. A NEC 3-1-es sikere azt jelenti, hogy már csak egyetlen párharcot kell nyernie az Eredivisie „legmagyarabb” csapatának ahhoz, hogy ősszel kiléphessen az európai kupaporondra. A rájátszás harmadik körében Vadóczék ellenfele a Heerenveen-Breda párharc vesztese, a jelenlegi állás szerint minden bizonnyal Fehér Csaba együttese lesz.
nyitólap | copyright | e-mail | ^ lap teteje © 2005-2021 Careers Management Group