U 19-es Eb: Elődöntőt és vb-részvételt ért a fantasztikus győzelem


Szenzációs győzelmet aratott a címvédő és végső győzelemre is esélyes spanyol válogatott ellen a csehországi U19-es Európa-bajnokságon. A mieink végig remekül játszva, Nagy Olivér 70. percben szerzett találatával szerezték meg a három pontot. A hajrában a spanyolok mindent megtettek az egyenlítésért, de Gulácsi Péter elképesztő bravúrjaival megmentette a magyar kaput a góltól. Sisa Tibor válogatottja győzelmével kivívta a jövő évi U 20-as világbajnokságon való részvételt és bejutott az Eb elődöntőjébe.

A mieink kezdték a mérkőzést. A 12. percben volt először dolga védelmünknek, ekkor egy veszélyes beadást kellett kifejelnie a védőknek. A 18. percben a spanyoloké volt az első igazán nagy helyzet, a védők mögé beemelt labdát a remek helyzetben lévő N’Sue lőtte el a kapu előtt. A 20. percben Koman csavart kapura egy szabadrúgást, de a spanyol kapus a helyén volt. Hét perccel később aztán mi is kihagytunk egy óriási helyzetet, miután a kisodródó Németh visszatett labdáját Gosztonyi lőtte kapura 12 méterről, a kipattanó pedig nem jött jól Nikházinak.
Az első félóra végén Németh maradt le egy beadásról, a labda pedig centikkel ment el a kapufa mellett. Ezt követően megélénkült a találkozó, ismét N’Sue került helyzetbe, de a léc fölé emelt, majd Bolado fejelt kapu mellé. A félidő vége előtt még Busai tornáztatta meg De Egeát, ám a szünetre 0-0-val vonultak a csapatok. Az első játékrész kiegyenlített küzdelmet hozott, a spanyolok valamivel jobbak voltak, de Sisa Tibor fiai remekül állták a sarat.

A fordulás után egy spanyol helyzet után Németh Krisztián lőhetett volna gólt, de Gosztonyi lövése után a spanyol kapusról kipattanó labda nem jött túl jól a labda, így a nagy helyzet kimaradt. A játék képe nem változott, nyílt meccset játszott a két csapat, mindkét együttes becsülettel ment előre. A 68. percben De Egea hibája után kerültünk hatalmas helyzetbe: a spanyol hálóőr egy szöglet után kiejtette a labdát, Korcsmár lövése azonban a gólvonalon elakadt egy védőben.
Két perccel később azonban már nem hibáztunk és Nagy Olivér révén megszereztük a vezetést a végső győzelemre is esélyesnek tartott hispánok ellen. Egy beadás után a kapus és a védők nem értették meg egymást, a pécsi játékos pedig nem hibázott. Ezt követően remekül tartottuk előnyünket, nem feladva a támadás lehetőségét, de a 83. percben hatalmas spanyol helyzetek maradtak ki: Aquinho ziccerbe került, 8 méterről lőtt is magasan, de Gulácsi óriási bravúrral kiütötte a labdát, a kipattanót pedig centikkel mellé lőtték a spanyolok.

Három perccel később ismét a magyar kapus parádézott, egy kavarodás után N’Sue két méteres lövését fogta meg. Egy perccel később ismét a spanyol csatár lépett ki ziccerben, 13 méteres lövését azonban fogta a Liverpool fiatalja. A hátralévő időt végül sikerült kihúznia válogatottunknak, akik Nagy Olivér találatával és Gulácsi Péter fantasztikus védéseivel legyőzték az utóbbi két kontinenstorna győztesét, a mostani Európa-bajnokság egyik legnagyobb esélyesét.

Magyarország-Spanyolország 1-0 (Nagy O. 70.)
nyitólap | copyright | e-mail | ^ lap teteje © 2005-2021 Careers Management Group