Bravúrral kezdték a tavaszi idényt Szabicsék


Sikerrel kezdte meg a bajnokságot Szabics Imre csapata. A Mainz sikerének értékét növeli, hogy a piros-fehérek idegenben szereztek három pontot. Ráadásul az FSV05 egy igazi hatpontos meccset nyert meg, hiszen a sereghajtó Mainz a 15. helyezett Bochum otthonában tudott győzni 1-0-ra. Szabics  - aki felépülése után ősszel is rendre a kezdők között kapott helyet - ezúttal is benne volt a kezdőcsapatban, sőt a Mainz egyik legjobbja volt.

A magyar játékos a 39. percben gólpasszt is adott, Azaouagh szabadrúgását Rose elé továbbította, a balhátvéd pedig nem hibázott. Rose-nak nem volt nehéz dolga, mert remek átadást kapott Szabicstól, már csak bele kellett "tennie" a fejét a labdába. A Mainz biztosan őrizte előnyét a folytatásban is, Szabics 76 percet töltött a pályán.

- Úgy érzem, jól ment a játék - mondta a magyar játékos. - Örülök, hogy érzem az edzőm bizalmát, ez mindig nagy erőt ad egy játékosnak. Szerencsére sérülés sem hátráltat, így jó erőben, jó állapotban érzem magam, optimistán tekintek ezért a tavaszi idény elé. Nagyon biztatónak érzem, hogy a csapat jól és bátran játszott. Remélem, hogy kitart ez a forma a folytatásban is, és nem járunk úgy, mint ősszel, amikor szintén jól kezdtünk, de aztán elmaradt a jó folytatás.

A piros-fehérek 16 meccs után tudtak újra győzni, de talán a legjobbkor, hiszen az együttes így új reményekkel vághat neki a nehéznek ígérkező tavaszi idénynek. Szerdán újabb kemény meccs vár Szabicsékra, hiszen azt a Dortmundot fogadják, amely a nyitófordulóban 3-2-re legyőzte a Bayern Münchent is.
nyitólap | copyright | e-mail | ^ lap teteje © 2005-2021 Careers Management Group