Szabics góllal állt bosszút volt csapatán


Szabics Imre góllal keserítette volt csapatát, a Mainzot a Bundesliga II 28. fordulójában. A magyar csatár korábban igen kevés lehetőséget kapott Jürgen Klopp együttesében, most nemes bosszút állt, ráadásul találata nagyban hozzájárult az Augsburg meglepetés-győzelméhez, mellyel a bajor kiscsapat igen közel került a bentmaradáshoz.

Szabics Imre remek egyéni alakítás után szerezte csapata, a kiesés elől menekülő Augsburg egyenlítő gólját a feljutásért versenyben lévő Mainz ellen a Bundesliga II pénteki játéknapján. A magyar támadó a 21. percben maga elé tette a játékostársától kapott labdát, majd 18 méterről lapossal védhetetlenül bombázott a jobb alsó sarokba (1-1). Ekkor már hat perce vezettek a sokkal esélyesebb mainziak. A folytatásban a vendégek játszottak enyhe fölényben, de a hazaiak veszélyesen kontráztak és ebben komoly szerepe volt Szabicsnak is.

A magyar csatár egy alkalommal remek ütemben lépett ki a védők közül, egyedül törhetett volna kapura, de az asszisztens téves intésére a játékvezető lesen állította meg. Az augsburgiak az 54. percben Benschneider révén szerezték meg a vezetést (2-1) és a győzelmet. Szabicsnak két perccel korábban volt egy remek kapáslövése, a labda a felső kapufát súrolva hagyta el a játékteret. A támadó az 56. percben buktatásért kapott sárga lapot, a 75. percben taktikai okokból lecserélték. Az Augsburg győzelmének köszönhetően 8 pontra eltávolodott a kieső zónától és nyugodtan várhatja a hátralévő hat fordulót.
nyitólap | copyright | e-mail | ^ lap teteje © 2005-2021 Careers Management Group