Simon András is betalált a Liverpoolban


Utolsó bajnoki mérkőzését is megnyerte a Liverpool már aranyérmes reserve csapata, mely hétfőn későn este három magyar játékossal a kezdőben győzte le 3-1-re a Wigant. A találkozón Simon András góllal ünnepelte azt, hogy liverpooli pályafutása során először egy bajnokin a kezdő csapatban kapott helyet. Simon ezzel elmondhatja magáról, hogy Németh Krisztiánhoz hasonlóan az első olyan meccsén, amikor kezdőként kapott bizalmat, egyből be is talált. A mérkőzésen egyébként a Liverpool a második félidőben játszott csak igazán jól, és tudott fordítani 0-1-ről.

Az egyenlítő gólt Simon András fejelte a 48. percben, és akkortól kezdve a hazaiak ismét megállíthatatlanok voltak. Először fordult elő az idei bajnokságban, hogy mindhárom magyar játékos a kezdő csapatban kapott helyet. A találkozó kezdőrúgását is maguk között osztották el a magyar csatárok, hiszen ezúttal Németh Krisztián mellett Simon András is helyet kapott a csatársorban. Rosszul kezdődött a találkozó a Liverpool szempontjából, hiszen rögtön az elején vezetést szerzett a Wigan, mégpedig egy hatalmas védelmi hibából.

Egy befelé passzolt labdánál a két belső védő nem értette meg egymást, egyikőjük sem érte el a labdát, amit a közbeugró Wigan játékos a tehetetlen Gulácsi mellett a kapuba pofozott. A gól meglepte a Liverpoolt és a megzavarodott hazaiak egy ideig nehezen találtak magukra. A 21. percben Németh szerzett labdát a Wigan tizenhatosának közelében, majd három védőt becsapva a büntetőterületen belülre verekedte magát, ahol egy újabb Wigan játékoson is túljutott, de az ötösön belül a kivetődő kapusban labdástól elakadt.

A 38. percben Simon emelte a labdát a 16-oson belülre, amit Németh Krisztián úgy vett át, hogy közben 180 fokot fordult, majd azonnal lőtt, de 2 méterrel eltévesztette a bal felső sarkot. Három perc múlva Németh kis híján ugyanúgy sarokkal adott gólt érő passzt, mint legutóbb a Manchester City ellen, de egy önfeláldozó védő bevetődve tisztázni tudott. A 44. percben Gulácsinak kellett nagyot nyújtózkodni egy gyors vendég kontra végén, amikor egy 20 méteres lövést tudott vetődve hárítani. A szünetben nem cserélt Gary Ablett, de láthatóan felrázta Némethéket, akik nekiestek a Wigannek, aminek gyorsan meg is lett az eredménye.

A 47. percben egy jobb oldali szögletet követően Simon ugrott a legmagasabbra a rövid saroknál és a kapust megelőzve a jobb felső sarokba bólintott. A szezon során sok sérüléssel bajlódó 18 éves csatárnak ez volt az első bajnoki gólja, így alaposan meghálálta, hogy ezúttal kezdőként léphetett pályára. Nem sokkal a gól után egy visszagurított labdát Németh durrantott fölé 14 méterről. A 61. percben a gólszerző Simon András hagyta el a pályát, és helyére az elmúlt meccseken három gólt szerző holland Jordi Brouwer állt be. Két perc múlva Németh remek labdája után Spearing lőtt 22 méterről centikkel a kapufa mellé.

A 68. percben aztán ismét a csapatkapitány, Spearing volt a főszereplő, aki egy 22 méteres szabadrúgást csavart az elalvó kapus mellett a kapu közepébe. A 76. percben Németh cselezgetett a 16-os előterében, amikor felrúgták. A legurított szabadrúgást a magyar csatár bombázta kapura, de a Wigan kapusa hatalmas bravúrral szögletre ütötte a léc alá tartó lövést. Ez volt a magyar csatár utolsó megmozdulása, mivel a szögletet követően ő is elhagyta a pályát, és Lindfield állt be a helyére. A 87. percben kiállítás miatt emberhátrányba került a Wigan, és egy perccel később Brouwer fejesével már 3-1-re vezetett a Liverpool. A 91. percben szépíthetett volna a vendégcsapat, de egy szöglet utáni fejes a felső kapufán csattant, így nem változott az eredmény.
nyitólap | copyright | e-mail | ^ lap teteje © 2005-2021 Careers Management Group