Simon gólja sem mentette meg az U19-et


A magyar U19-es válogatott 2-1-es vereséget szenvedett Lengyelországtól a La Mangában zajló nemzetközi tornán. Egy egyértelmű tizenegyest számon kéthetnek a fiatalok a játékvezetőn. A találkozó előtt sokáig kérdéses volt, hogy miként tud felállni a magyar csapat, mert az eltiltott Németh Krisztián nem szerepelhetett, Simon Adrást pedig úgy engedte el a Liverpool, hogy a második mérkőzésen nem játszhat.

Mivel azonban Nikházy is megsérült, így nem volt bevethető játékos csatárposzton. Ezért a Sisa Tibor vezette stáb egész délelőtt "forró dróton" volt a liverpooli vezetőkkel, akik végül engedélyezték Simon játékát. A magyar csapat kapuját ezúttal Gróf Dávid védte, de sajnos a Hibernians kapusának már az első félidőben bevették a hálóját. Egy szabadrúgás utáni szituációban egy váratlan lövés talált utat a magyar kapuba.

Az első félidőben még Busai sérülése, majd Simon András hosszas ápolása keltett riadalmat. Busait le is kellett cserélni, de Simon, aki a műtött vállára esett, fagyasztás után visszatérhetett. A Liverpool támadója aztán a második félidőben Lengyel lefejelt labdáját vágta külsővel a kapuba, ezzel egyenlített a magyar csapat. Sokáig nem örülhettünk, mert egy védelmi bizonytalanságot követően két perc múlva újra a lengyelek szereztek vezetést.

Egyenlítésre később még egy esélyünk lett volna, de Simont gólhelyzetben két kézzel lerántotta az egyik lengyel védő a 16-oson belül, ám a bíró nem adott 11-est. A magyar U19-es válogatott így mindkét mérkőzését elveszítette, de lesz lehetőség a javításra holnapután Finnország ellen.
nyitólap | copyright | e-mail | ^ lap teteje © 2005-2021 Careers Management Group