Simon és Németh döntőbe vezette a Liverpoolt!


Magyar játékosainak köszönhetően bejutott a XXIX. Dallas Cup döntőjébe a Liverpool reserve csapata, miután az elődöntőben 2-1-re legyőzte a Benficát. A legrangosabb amerikai korosztályos tornán a Liverpool a tengerentúli tulajdonosának, Tom Hicksnek a kérésére vesz részt. A tulaj fia jelen is volt a mérkőzésen, melyet a Pizza Hut Park stadionban rendeztek magyar idő szerint szombaton hajnalban. A találkozó előtt alig 20 órával érkezett meg a magyar különítmény, akik helyi idő szerint csütörtökön éjjel estek be a szállodába a hosszú repülőút után.

Mint ismeretes, Németh Krisztián, Simon András, és Gulácsi Péter azért nem tarthattak a csapattal, mert vízumproblémájukat a Liverpool nem tudta időben rendezni. Végül több napos hercehurcát követően csütörtökön reggel kaptak vízumot és azonnal repülőre ültek. A Benfica elleni elődöntőre Gary Ablett vezetőedző Gulácsit és Simont kezdőbe jelölte, míg Németh a kispadon kapott helyet azzal a felkiáltással, hogy a hosszas utazás miatt a két magyar csatár csak egy félidőt kap, és váltják egymást. A mérkőzést a Liverpool kezdte jobban, és Simon előtt két lehetőség is adódott, de egyszer a kapus védett, egyszer pedig a fiatal magyar játékos vétette el a kaput.

A 35. percben aztán már nem hibázott, és egy kipattanó távoli lövésre ő érkezett leggyorsabban, megszerezve így a vezetést a Liverpoolnak. Simon András így váll-, és térdműtétje után felépülve, első tétmérkőzésén egyből a hálóba talált, azaz hasonlóan parádésan kezdte visszatérését, mint ősszel Németh Krisztián. A szünet után Németh lépett pályára Simon helyett, és ő is két kihagyott helyzettel mutatkozott be, ami megbosszulta magát, mert a Benfica David Simao távoli bombája révén kiegyenlített. Nem sokkal később egy jobb oldali ívelés csattant Gulácsi Péter kapufáján, azaz erőre kapott a portugál csapat.

A győzelmet mégis a Liverpool szerezte meg, miután a 87. percben Németh Krisztián lefutotta a védőket, betört a 16-oson belülre, ahol kicselezte a védőket, és estében tökéletesen passzolt az érkező Ray Flynn elé, akinek csak az üres kapuba kellett továbbítania a labdát. Győzelmével a Liverpool csapata bejutott a XXIX. Dallas Cup döntőjébe, ahol a mexikói Tigres lesz az ellenfele vasárnap este. A torna múltjára és rangjára jellemző egyébként, hogy olyan sztárok tűntek fel itt az elmúlt évek során , mint David Beckham, Raúl, Wayne Rooney, Rafa Márquez, Edu vagy Michael Owen.
nyitólap | copyright | e-mail | ^ lap teteje © 2005-2021 Careers Management Group