Megkezdődött a 4. Rubik Kocka Világbajnokság Budapesten


Hatalmas médiaérdeklődés mellett pénteken délelőtt a Budapesti Kongresszusi Központban megkezdődött a 4. Rubik Kocka Világbajnokság. A pénteki selejtezőnapon 10 órakor léptek dobogóra az első versenyzők, de a regisztráció, már 8 órakor kezdetét vette, akkortól folyamatosan érkeztek a világ különböző részéről a kockások. A házigazda magyarok mellett legtöbben eddig Lengyelországból és Japánból regisztráltak. Az ázsiai ország versenyzőit népes csapat kísérte el, több japán televízió is a helyszínen forgat, de jelen vannak a világ vezető hírügynökségeinek, és napilapjainak tudósítói is.

A pénteki program fő elemét a világranglistán kevésbé előkelő helyre sorolt versenyzők selejtezői jelentették. Elsőként az 5X5X5-ös, majd a 4X4X4-es kockával indulók foglalták el a pódiumokat. Délután egy elzárt, teremben, zajtól mentes környezetben megkezdték a versenyt a „vakon kirakásban” indulók is.

Bár a nagy esélyesek csak a holnapi középdöntőkben, és elődöntőkben lesznek érdekeltek, többen közülük már megérkeztek a helyszínre, így például az angol Dan Harris, aki a klasszikus 3X3X3-as kockával már több alkalommal állított fel nem hivatalos világcsúcsot, és a magyar Kuti Mátyással, és Baticz Milánnal együtt esélye van arra, hogy megszorítsa és esetleg le is győzze a legjobb japán és amerikai versenyzőket.

Szombaton 11.30-15.00-is zajlik majd 200 versenyző részvételével a 3X3X3-as kocka középdöntője, míg 16.30-tól az egykezes kirakás, 18.00-tól pedig a lábbal kirakásban mérik össze erejüket a világ legjobbjai. A döntőkre vasárnap kerül sor, amikor délelőtt 3 számban, míg a 12.45-kor kezdődő délutáni programban további 5 számban avatnak világbajnokot, és várhatóan megdől több világcsúcs is.
nyitólap | copyright | e-mail | ^ lap teteje © 2005-2021 Careers Management Group