Rubik Ernő is részt vesz a világbajnokságon


Rubik Ernő és a Rubik robot is részt vesz a október 5-én Budapesten kezdődő 4. Rubik Kocka Világbajnokságon!A világbajnokság versenyei egyébként a selejtezőkkel pénteken 10 órakor kezdődnek a Budapest Congress & World Trade Centerben (korábbi nevén Budapest Kongresszusi Központ). Szombaton rendezik az elődöntőket, vasárnap délután pedig a döntőket tartják. Ez utóbbit a helyszínen tekinti meg Rubik Ernő is, aki a díjátadási ceremónián is fontos szerepet kap természetesen.

A Rubik robot, azaz a Rubot II névre hallgató szerkezet nevéből is kiderül, hogy nem ez az első olyan masina, amely képes megfejteni a Bűvös Kockát, de mindeddig ez a legintelligensebb és leggyorsabb „robotember.” A Rubot miután mind a 6 oldalt szemügyre vette, „kitalálja”, milyen tekerések szükségesek a kirakáshoz. Ezt általában kevesebb, mint 20 mozdulatból megteszi, nagyjából 35 másodperc alatt, függetlenül attól, hogy mennyire van megkeverve a kocka.

A NetEyes nevű cégnek köszönhetően a világbajnokságok történetében egyedülálló módon interneten élőben is követhető lesz majd a mindhárom nap a www.neteyes.hu, illetve a www.origo.hu oldalon.

A világbajnokság honlapja az indulókkal, a pontos időpontokkal és a részletes szabályokkal itt érhető el.
nyitólap | copyright | e-mail | ^ lap teteje © 2005-2021 Careers Management Group