A Liverpool sérülten, mankóval is leigazolta Pölöskei Zsoltot

Az eddigi három magyar játékos után egy negyedik labdarúgóval bővült a liverpooli magyar különítmény. Az immár állandó szerződéssel a felnőtt csapatban is bemutakozó Németh Krisztián , valamint Simon András és Gulácsi Péter mellett egy újabb MTK játékos, Pölöskei Zsolt került kölcsönbe a Mersey-parti városba.

Az eset érdekessége, hogy a Liverpoolba júniusban kikerült fiatal játékos még a már kész szerződése aláírása előtt súlyos sérülés érte, ugyanis térdszalag szakadást szenvedett. A Liverpool vezetői azonban mindezek ellenére is kitartottak a fiatal tehetség mellett, aki egy nappal a műtétjét megelőzően, két mankóra támaszkodva írhatta alá egy éves szerződését az Anfield Roadon. Liverpoolban Pölöskei rendkívül jó benyomást tett Rafa Benitez vezette szakmai stáb tagjaira, akik a sérülést követően azonnal igyekeztek megnyugtatni a játákost, és gesztussukkal jelezték, hogy Liverpool-játékosnak tekintik, és nem lépnek vissza attól a tervüktől, hogy egy éves kölcsönszerződéssel elindítsák várható angol karrierjét. A műtétet augusztus végén Londonban végeztette el a Liverpool, és az orvosok szerint a jól sikerült beavatkozást követően legkésőbb hat hónappal Pölöskei már mérkőzésen is pályára léphet.

- Egy hét telt el a műtét óta, így már azt mondhatom, hogy minden nap egyre jobban érzem magam- mondta Pölöskei. - Rendkívül rosszkor jött a sérülés, hiszen jól éreztem magam, jól ment a játék edzéseken, és alig vártam, hogy hivatalos meccsen is bemutatkozhassak a Liverpoolban. Egy edzésen történt a sérülés, úgy, hogy senki nem volt körülöttem, azaz minden egy rossz mozdulat következménye volt. Nagyon nehéz napokat éltem át, de fantasztikus törődésben volt részem, mert a klub minden elképzelhető segítséget megadott. Kiutaztatták hozzám az édesanyámat, aki velem lehetett a műtét idején, a fizikoterapeuták kijártak hozzám a szállodába, és ott kezelték a lábamat, és mindenki elképesztően kedves volt. Nagyon jól esett, hogy Rafa Benitez külön beszélt velem, bíztatott, és elmondta nem kell aggódjak, mert Liverpool játékosnak tekintenetek. Ennek bizonyítéka volt, hogy egy nappal a műtétem előtt két mankóval felbiceghettem az Anfield Roadon Rick Perry úr irodájába és aláírhattam az egyelőre csak egy éves szerződésemet.
Talán mondanom sem kell, hogy milyen hatalmas gesztusnak tartom, amit tettek velem. Nem hiszem, hogy sok klub megtette volna ugyanezt a világon. A műtét jól sikerült, és most már minden nap azért dolgozom keményen, hogy mielőbb visszatérhessek, és megmutathassam a Liverpool vezetőinek, hogy méltó voltam a bizalmukra, és egy év múlva a kölcsönszerződés lejártával Gulácsi Péterhez hasonlóan és is végleges, profi szerződést kapjak.
nyitólap | copyright | e-mail | ^ lap teteje © 2005-2021 Careers Management Group