Németh parádé a Liverpool első csapatában: gólpassz, és 11-es a Rangers ellen


Szombaton délután Németh Krisztián másodszor lépett pályára a Liverpool első csapatában, és ezúttal alaposan letette névjegyét. A fiatal magyar csatár az 59. percben állt be a Glasgow Rangers elleni idegenbeli meccsen 2-0-ás vendégvezetésnél, és első labdaérintésével gólt készített elő. Nem sokkal később a negyedik gól előtt remek megoldással 11-es harcolt ki, mivel a Rangers védője ziccerben csak elütni tudta.

Németh később két alkalommal is nyílt színi tapsra késztette a Liverpool szurkolóit, és számos dicséretet bezsebelt a találkozót közvetítő riporterektől a Pool 4-0-s győzelmével zárult találkozón. A Liverpool a Cavalieri - Dossena, Arbeloa, Skrtel, Carragher - Kuyt, Plessis, Gerrard, Benayoun - Keane, Torres összeállításban kezdte a meccset, míg a kispadon Németh Krisztián mellett még Reina, Hyypia, Agger, Alonso, Pennant, Insua, Darby, Spearing, és az újonnan igazolt Ngog ült. A telt házas találkozón az első félidőben egyértelműen a Liverpool dominált, különösen Fernando Torres volt elemében, aki előtt több gólszerzési lehetőség adódott, amelyek közül egyet ki is használt. A 21. percben Plessis távoli lövése kipattant a Rangers kapusáról, és Torres közelről a hálóba kotorta a labdát. A spanyol később is szerezhetett volna gólokat, még annak ellenére is, hogy csatártársa, Keane az első 45 percben feltűnően gyengén futballozott, és nem értették meg egymást.

A Rangers ritkán tudott veszélyes helyzetet kialakítani, de a szünet előtt majdnem egyenlített, amikor zseniális egyéni akciója után már mindenki gólt látott, de Dossena parádés becsúszással a gólvonalról mentett. Az újonc olasznak Liverpool-mezben ez volt ez első emlékezetes alakítása, de ez valóban maradandóra sikeredett, hiszen ilyen mentést ritkán látni. A szünetben Benitez több cserét is végrehajtott, így pályára lépett Xabi Alonso, Hyppia, Darby, és Ngog is. Utóbbi az 52. percben szép gólt lőtt messziről, amivel a Pool már 2-0-ra vezetett.

Az 59. percben aztán pályára lépett Németh Krisztián, aki Robbie Keane-t váltotta. Alig pár másodperccel később Németh egy remek labdát kapott a 16-oson belül, amit egyből ellőtt ballal, és a kapus ugyan óriási bravúrral hárítani tudott, de csak az érkező Benayoun elé ütötte a labdát, aki az üres kapuba továbbított. Nem sokkal később Németh négy védő között cselezgetve tartotta meg a labdát, amiért nyílszíni tapsot kapott a népes Liverpool szurkolótábortól. Nyolc perccel később egy gyors liverpooli támadás végén Xabi Alonso ugratta ki Németh Krisztiánt, aki remek átvétellel került védője elé, aki csak elütni tudta. A játékvezető azonnal 11-es ítélt, amit Xabi Alonso magabiztosan értékesített is.
A Pool a lefújásig fölényben játszott, és később beállt még Jermaine Pennant és Pepe Reina is.
nyitólap | copyright | e-mail | ^ lap teteje © 2005-2021 Careers Management Group