Németh Krisztián a Marcában!


Hatalmas megtiszteltetésben részesült Németh Krisztián. A Marca ugyanis emberemlékezet óta nem közölt interjút magyar futballistával, ám nemrégiben a tekintélyes lap a fiatal tehetségről közölt cikket. A cikk szerzője, David Ruiz megemlíti, hogy a nagyszerű tehetséggel megáldott 17 esztendős Némethtől akár a régi sikerek újraéledését is várhatja az Albert Flórián visszavonulása óta csillagokban szegény magyar futball. A cikkíró arról is kérdezte Németh Krisztiánt, szerinte miben hasonlít leginkább Puskásra. Erre a támadó a következőket mondta: "Legfeljebb abban, hogy nekem is a góllövés az első számú feladatom." Szerényen hozzátette, hogy őt is elég technikásnak tartják, de érzékeltette, hogy minden további összehasonlítást erősen eltúlzottnak vél.

Az MTK fiatal tehetsége elmondta, hogy legszívesebben egyszer majd Olaszországba, vagy Spanyolországba szerződne. Álma, hogy egyszer tényleg Puskás Ferenc örökébe lépve a Real Madrid játékosa legyen.

A cikkben Várhidi Péter szövetségi kapitány a nemzetközi élmezőnyből a Juventus francia csillagához, David Trezeguet-hez hasonlította az MTK fiatal játékosát. Maga Krisztián viszont szerényen elutasított egy másik összevetést: "Legyen bármilyen jó is egy magyar futballista, sohasem szabad Puskás Ferenchez hasonlítani. Különleges volt, utolérhetetlen. Valamennyiünk számára példakép, akik elkezdtünk játszani. Én már azzal is nagyon elégedett lennék, ha a negyedét elérhetném annak, ami neki sikerült. S rendkívül büszkévé tesz, ha bárki is az ő örökösét látja bennem."

A spanyol újságíró rákérdezett a támadó rövid távú terveire is: "Szeretnék először meggyógyulni a sérülésemből, majd sokat és jól játszani a klubomban." Kiemelte, hogy szeretne eljutni a nyáron az írországi U19-es Európa-bajnokság döntőjébe, s bemutatkozni a magyar válogatottban is.
nyitólap | copyright | e-mail | ^ lap teteje © 2005-2021 Careers Management Group