Németh Krisztián: Kapufa és ikszet érő passz a rájátszásban


Igen veszélyesen futballozott Németh Krisztián az RKC Waalwijk Twente elleni playoff-meccsén, amelyen hatalmas küzdelemben ért el 1-1-es döntetlent csapata sokkal esélyesebb ellenfelével szemben. A csatár már a találkozó elején lőtt egy kapufát, később pedig az ő okos passza után voltak kénytelenek szabálytalankodni az enschedei bekkek büntetőt érően - ebből a tizenegyesből egyenlítettek a sárga-kékek.

Kis túlzással az esélytelenek nyugalmával várta az újonc létére a playoffba jutott RKC Waalwijk a rendszeres nemzetközi kupaszereplő Twente elleni összecsapást, ennek ellenére kis híján igen gyorsan megszerezték a vezetést a sárga-kékek. A kezdőcsapatba jelölt Németh Krisztián billentette ki egy remek csellel a védőjét, jobblábas lövését a kapus bravúrral tolta a kapufára. Nincsen mostanában szerencséje a csatárnak, legutóbb, a Breda ellen is a léc babrált ki vele.

Ezt követően átvette a kezdeményezést a vendégcsapat, sorra dolgozta ki a helyzeteket, és az előrehúzódó Douglas révén a vezetést is megszerezte. Az RKC nem rogyott meg, nem sokkal később már egyenlített is. A magyar válogatott támadó indította egy okos passzal Schetet, akit csak elütni tudtak, a megítélt tizenegyest pedig Ten Voorde értékesítette.

A három magyarral felálló NEC győztes meccséhez hasonlóan itt is meg kellett küzdeniük a hatalmas esővel is a játékosoknak, a Twente rohamai pedig a második félidőben is folytatódtak, a hazai csapatnál az ék mögött futballozó Némethtől várta mindenki szemmel láthatóan a labdákat, a kreatív megoldásokat. A 63. percben egy elérhetetlennek látszó labdára rajtolt a fiatal légiós, be is érte azt, de éles szögből leadott kísérletével pár centit tévedett. Negyedóra múlva újra ő volt főszerepben: remekül tört be a tizenhatoson belülre, és bár folyamatosan rángatták, talpon maradt, lerázta védőjét, ám amikor már csak a kapussal állt szemben, egy becsúszó láb bravúrosan nyúlt közbe.

Bár Németh még távolról is eleresztett egy bombát, a meccsen újabb gól már nem esett, a Waalwijk bravúrnak mondható 1-1-es döntetlent harcolt ki.

RKC Waalwijk – Twente 1-1 (Ten Voorde 25. – 11-esből ill. Douglas 14.)
nyitólap | copyright | e-mail | ^ lap teteje © 2005-2021 Careers Management Group