Németh újabb győztes gólja


Folytatta félelmetes sorozatát Németh Krisztián a Liverpool tartalékcsapatában, ahol kedden este győztes gólt szerzett. A Sunderland elleni találkozót a magyar támadó góljával nyerte 1-0-ra a Liverpool, mely így már 5 ponttal vezet a bajnokságban. Németh mérlege így négy tétmérkőzésen hat gól. A fiatal magyar játékos zsinórban a negyedik meccsén talált be, és eddig valamennyi bajnoki mérkőzésén eredményes volt.

A találkozón egyébként a listavezető Sunderlandben pályára lépett a az egykori manchesteri legenda, Dwight Yorke is, és rajta kívül négy, a felnőtt keretbe tartozó játékos. Némethről felsőfokokban beszélt a meccset élőben közvetítő Liverpool TV riportere és szakkommentátora. Utóbbi szerint a Liverpool reserve csak akkor szerez gólt, ha a félelmetes formában játszó magyar betalál. Németh a lefújás után már nyilatkozott is a pepsifoci.hu-nak.
A Sunderlandben lejátszott találkozónak nem a Liverpool volt az esélyese, hiszen a vörösöknél ezúttal nem volt „visszajátszó” játékos, míg az ellenfélnél a 97 Premier league góllal rendelkező legendának számító Dwight Yorke mellett négy másik, tapasztalt játékos is ott volt a csapatban. A Liverpoolnál a 10-es mezben játszó Németh a kezdők között, mg Gulácsi Péter, és a sérüléséből felépült Simon András a kispadon kapott helyet. A meccset a várakozásoknak megfelelően a Sunderland kezdte jobban, de gólt mégis a Liverpool szerzett, méghozzá Németh révén.

A vezető gól előtt a magyar csatár a Paris Saint Germain-től igazolt sunderlandi védővel, Jean Yves M'Voto-val közösen rajtolt a labdáért, és a birkózásuknál a remek felépítésű védő a földre került, így az erőszakosabb Németh egyedül léphetett be a 16-oson belülre, majd elegáns mozdulattal átemelte a labdát a kifutó kapuson, aki magatehetetlenül nézte a léc alá hulló labdát. A találkozót élőben közvetítő Liverpool TV riportere és szakkommentátora dicshimnuszt zengett a magyar csatárról, aki ezzel negyedik tétmérkőzésén a hatodik gólját lőtte a Liverpool reserve-ben. Németh villogását később egy másik rutinos védő Russel Anderson is bánta, aki alaposan meg jegyezhette a Némethel való találkozást, mivel a kiugró magyart gólhelyzetben csak lerántani tudta a 16-os vonala előtt, amiért a játékvezető sárga lappal büntette.

Az eset után után a riporterek nem mulasztották el megemlíteni, hogy a sunderlandi hátvéd, Anderson tavaly még az Aberdeen játékosaként jelölve volt a skót Premier League-ben az Év játékosa címre, illetve beválasztották a 2006-2007-es szezonban az év csapatába. A mérkőzést Németh végigjátszotta, míg Simon és Gulácsi ezúttal nem kaptak lehetőséget. A 90 perc során végig a küzdelem dominált, kevés helyzet volt, bár Némethnek adódtak volna még lehetőségei, de több alkalommal is hiába várta kecsegtető helyzetben a labdát, az nem jutott el hozzá. Németh Krisztián góljának és az 1-0-s győzelemnek köszönhetően a Liverpool nem csak visszavágott a Sunderlandnek az őszi vereségért, öt pontosra növelte előnyét a bajnokságban.

A lefújás után a magyar támadó a következőket mondta a pepsifoci.hu-nak: - Nagyon fáradt, és nagyon boldog vagyok! A múlt héten a válogatottban Spanyolországban nem úgy ment a játék, ahogy szerettem volna, bár az utolsó meccsen a finnek ellen ott is rúgtam gólt. Fűtött a bizonyítási vágy, szerettem volna megmutatni itt is, hogy ismét képes vagyok gólt rúgni, és szükség van rám, hiszen a múlt héten nélkülem nyert a csapat 3-0-ra. Örülök, hogy a meccs elején már betaláltam, és annak külön, hogy ez a gól a győzelmet jelentette. Kockázatos megoldást választottam, amikor átemeltem a kifutó kapus fölött a labdát, de végül megérte, mert így legalább egy nem mindennapi gól született. Remélem ilyen lesz a folytatás is, hiszen a négy meccsen rúgott hat gól álomszerű nagyon. Jó lenne, ha a következő meccsen már Simi és Gula is ott lenne a pályán!
nyitólap | copyright | e-mail | ^ lap teteje © 2005-2021 Careers Management Group