Németh Krisztián a döntőben két góllal varázsolta el a Liverpool tulaját


Németh Krisztián fantasztikus teljesítményének köszönhetően a Liverpool reserve csapata magabiztosan 3-0-ra győzött a Dallas Cup döntőjében. A finálét megtekintette a Liverpool amerikai tulajdonosa, Thomas Hicks is, aki saját kezűleg nyújtotta át a kupát a játékosoknak. Németh, aki magyar társaival, Simonnal és Gulácsival vízumgondjai miatt csak az elődöntő előtt tudott csatlakozni a csapathoz, hatalmas részt vállalt a sikerből.

Mint ismeretes, a négy között Simon gólja és Németh gólpassza kellett a Benfica legyőzéséhez, most pedig Németh duplázott a mexikói Tigres ellen. Az első Németh-találatra a 10. percig kellett várni, amikor a magyar csatár Ray Putterill átadása után becsapta Lozano kapust és megszerezte a vezetést a „Vörösöknek”. A 25. percben ismét Putterill volt az előkészítő, akinek szögletét Martin Kelly fejelte a Tigres kapujába.

Az ellenfél csupán egy kapufáig jutott a továbbiakban, míg a Liverpool ezt követően is több helyzetet dolgozott ki, de a mexikói kapus bravúrjai révén nem változott az eredmény egészen az utolsó percig, amikor ismét Németh Krisztián volt eredményes. A mérkőzés után színpompás eredményhirdetésre került sor a Pizza Park Stadionban, ahol a Liverpool egyik tulajdonosa, a dallasi kötődésű Tom Hicks adta át a kupát, majd a következő szavakkal méltatta Némethéket: 

- Azt gondolom, remek élmény volt ez a kupa a srácoknak, akik nem csak meg akarták nyerni, de meg is nyerték!
nyitólap | copyright | e-mail | ^ lap teteje © 2005-2021 Careers Management Group