Németh Krisztián győztes góljával bajnok a Liverpool!


Németh Krisztián góljával a Liverpool reserve csapata 1-0-ra verte idegenben a Blackburnt, és ezzel két fordulóval a befejezés előtt bebiztosította bajnoki címét. A mérkőzés egyetlen gólját egy parádés alakítás után a magyar csatár szerezte, akinek kilencedik mérkőzésén ez volt a nyolcadik gólja. A találkozón Simon András cseréként Némethet váltotta, míg Gulácsi Péter a kispadon kapott helyet. A mérkőzést követően a Liverpool TV Németh Krisztiánt választotta a mezőny legjobbjának.

A mérkőzésre a Christie Parkban került sor, ahol a Blackburn reserve csapata rendszeresen játssza a hazai meccseit. A magyar játékosok közül Németh a kezdőcsapatban, Simon és Gulácsi pedig a kispadon kapott helyet. A meccs előtt a liverpooliak tudták, hogy egy esetleges győzelemmel végképp bebiztosíthatják bajnoki sikerüket. Ennek megfelelően jól kezdtek a vendégek, akik előtt a 10. percben adódott az első gólszerzési lehetőség, amikor Németh Krisztián két remek csellel becsapta őrzőit, majd pazar labdával szöktette Daniel Pachecót, akinek lövése centikkel kerülte el a kaput. A 15. percben Németh volt ismét a kiszolgáló, ezúttal Ryan Flynnt hozta ziccerhelyzetbe, de a társ ezúttal is kihagyta a lehetőséget. Hét perccel később a magyar légiós folytatta volna a gólpasszt érő átadásait, ám hanyag sarkazása centikkel ugyan, de hosszúnak bizonyult a kiugró Spearingnek. A 26. percben aztán már nem volt kegyelem a Blackburnnek, igaz ekkor maga Németh vállalta magára a befejező szerepét.

A felezővonalnál Pacheco játszotta magát tisztára szép cselekkel, majd gyönyörű labdával szöktette Némethet, aki a 16-oson belül két védő által szorongatva levette a labdát, elhúzta az egyik védő mellett, a másikat testével kizárta a játékból, majd a kimozduló kapus mellett a sarokba gurított. Fantasztikus alakítás volt, amely, mint később kiderült, nemcsak a győzelmet, de a bajnoki címet is jelentette a Liverpool reserve csapatának. A szünetben a Liverpool TV riportere, és szakértője többször is elemezte a gólt, és egyértelműen Németh Krisztiánt nevezték a Liverpool reserve legjobbjának, sőt a magyar a 9 bajnoki mérkőzésen elért 8. gólja után a riportertől megkapta a "gólgép" jelzőt is. A szünet után a Liverpool ráült az eredményre, kevesebb gólszerzési lehetőség adódott a „Vörösök” előtt, de a győzelmük nem forgott veszélyben.

A 74. percben Nabil al-Zhar ment el remekül a jobb oldalon, az alapvonalról visszagurított Németh felé, akinek lövését blokkolták a védők a rövid saroknál. Egy perc múlva a magyar utánpótlás válogatott gólzsákját birkózták le a 16-os előterében. A szabadrúgást Spearing a léc fölé csavarta. A 76. percben Gary Ablett kettős cserét hajtott végre. Ayala helyett a hétvégén az Arsenal ellen a felnőtt csapatban debütáló Plessis állt be, Németh Krisztiánt pedig Simon András váltotta.

A hátralévő idében Simon több remek cselsorozattal, és szép átadásokkal vétette magát észre. Egy alkalommal jobb oldali beadása úgy suhant el a gólvonal előtt, hogy senki nem tudott hozzáérni, így nem született gól. A találkozót a Liverpool 1-0-ra nyerte Németh góljával, és ezzel már matematikai esélye sincs a Manchester Citynek arra, hogy utolérje Gary Ablettéket, így a Liverpool reserve megnyerte a bajnokságot. Németh Krisztiánt a Liverpool TV a mezőny legjobbjának választotta.
nyitólap | copyright | e-mail | ^ lap teteje © 2005-2021 Careers Management Group