Németh Krisztián gólt szerzett és újra villogott


Németh Krisztián súlyos sérülése után újra a kezdőben kapott helyet. A magyar támadó vezető gólja ellenére azonban kikapott a Liverpool az angol reserve bajnokságban a Bolton vendégeként. A Liverpoolban Simon András is szóhoz jutott csereként.

A Liverpool a kezdő sípszótól próbálta ráerőltetni akaratát a Boltonra, amelyben olyan sztárok is helyet kaptak, mint a nyári Európa-bajnokságon is szereplő lengyel Smolarek. Az első helyzet így is a Vörösök előtt adódott, Németh csapott le egy rosszul hazafejelt labdára, ám a kapussal szemben eltörte a labdát. A magyar tehetség a 13. percben is megvillant, ekkor egy beadás után fejelt estében kapura, ám Al Habsi védeni tudott, majd San José ismétlésénél is óriási bravúrral mentett. Ezután is támadásban maradt a Pool, és Németh harmadjára már nem hibázott. A 21. percben Brunával kényszerítőzött, majd Al Habsi mellett kilőtte a rövid sarkot.

A második félidőben is a Pool kezdeményezett, a Németh-San José-Bruna hármas sok gondot okozott a Bolton védelmének A 62. percben aztán nehéz helyzetbe kerültek Némethék, ugyanis Ayalát törlesztésért azonnal kiállította a bíró. A Boltonnak ezután mindössze két perc kellett az emberelőny kihasználásához, Riga passzából Smolarek volt eredményes. A 70. percben aztán ismét a lengyel volt a főszereplő, Obadeyi középre tett labdáját estében kotorta a Liverpool kapujába. A 75. percben Németh egyedül lépett ki a védők közül, elrúgta Al Habsi mellett a labdát, majd átesett az elé fekvő kapuson, a bíró azonban tizenegyes helyett szabadrúgást ítélt kifelé, pedig Al Habsi jól láthatóan eltalálta a magyar csatárt, amiért piros lapot kellett volna kapnia.

A 82. percben pályára lépett Simon András is, így már három csatár volt a pályán liverpooli oldalon, a Bolton azonban emberelőnye tudatában uralta a játékot. Németh Krisztián gólja ellenére vereséget szenvedtek a Vörösök. A magyar tini klasszis azonban remekül játszott, gólján kívül számos veszélyes helyzete volt, nem rajta múlt, hogy kikapott a Pool. A találkozó után őt választották a meccs legjobbjának.
nyitólap | copyright | e-mail | ^ lap teteje © 2005-2021 Careers Management Group