Több mint 11 millió az árváknak és közönségsiker Schumacher és Domingo részvételével

A hétszeres Forma 1-es világbajnok Michael Schumacher szórakoztatta a 20 ezer nézőt, majd a világhírú tenor, Placido Domingo adta át azt a több mint 11 millió forint értékű csekket, melyet a CMG által szervezett MAI Casco Jótékonysági Futball Grand Prix kedvezményezett alapítványai vehetek át. Michael Schumacher megköszönte a szervezést és jelezte, jövőre is szívesen jön a CMG rendezvényére, hogy újra telt ház előtt lépjen pályára Budapesten.

A szervező Careers Management Group örömmel tájékoztatja az érdeklődőket, hogy a MAI CASCO Futball Grand Prix jegybevétele révén 11 116 200 forinttal segítheti a három kedvezményezett alapítványt. Az előzetes megállapodás szerint a jegyek eladásából befolyó pénz 30 %-át az UNESCO Kinder in NOT alapítvány kapja, míg a fennmaradó összeg a magyarországi SOS Gyermekfalvak és a Dévai Szent Ferenc alapítvány között kerül felosztásra.

Az adomány ráadásul hamarosan tovább növekedik majd, hiszen az összeghez hozzáadódik majd a közvetítő Duna TV-n gyűjtött pénz is. Gólparádét hozott a CMG által szervezett MAI CASCO Futball Grandprix, amelyen a magyar All Star-csapat 6-6-os döntetlent ért el a Forma-1-esek válogatottja, a Nazionali di Piloti ellen július 27-én szerdán a Puskás Ferenc-stadion 20 ezer nézője előtt. Az eredmény persze másodlagos volt, fontosabb volt annál, hogy a bevételt jótékony célra fordították, s hogy a szurkolók egy remek estét tölthettek el a Puskás Ferencről elnevezett arénában.

Sztárokban nem volt hiány, hiszen megcsodálhatta a közönség Placido Domingot, Michael Schumachert, Fisichellát, Massát, Baumgartnert, Liuzzit, Pantanot, Laudát, és a magyarok közül Eperjest, Farkasházyt, Csankot, Hajóst, Gundelt, a Megasztárból ismet Boogiet, Pindroch Csabát, Lisztes Krisztiánt, Bakács Tibort, és számos kedvelt más sztárt is. A meccs 6-6-os döntetlent és óriási közönségsikert hozott. A találkozó alatt végig hullámzó, a produkciót vastapssal jutalmazó tömeg bizonyára bánta, amikor 90 perc elteltével Puhl Sándor, a 90-es évek legjobb játékvezetője beszaladt a pályára, látványosan rávetődött a sporira, és lefújta a meccset.

Búslakodársa azonban semmi ok, hiszen Michael Schumacher már másnap jelezte, hogy jövőre is szívesen jön, és lejátsza a visszavágót, míg a mezőny legjobbjának választott Giancarlo Fisichella meghatottan dicsérte a szervezést, és a fantasztikus budapesti estét élete legjobb labdarúgó élményének nevezte.

Jövőre tehát folytatás következik!

Michael Schumacher:
- Remekül éreztem magam, és mindannyian nagyon elégedettek voltunk a szervezéssel. Köszönöm a magyar szurkolóknak, hogy együtt tölthettük ezt az estét, és segítettek. Jó meccs volt, mindannyian jól éreztük magunkat. Amennyiben jövőre is szívesen látnak bennünket, akkor természetesen örömmel térünk vissza, hogy lejátszunk egy visszavágót.

Baumgartner Zsolt:
- Büszke vagyok mindenkire, aki tegnap eljött a Puskás Stadionba, jegyet váltott, és egy ilyen nemes ügyet segített. Valamennyi nézőnek, aki ott volt a stadionban tudnia kell, hogy az összes pilóta, a magyar csapat valamennyi tagja, és Michael Schumacher személyesen rendkívül nagyra értékel minden embert, aki megváltott jegyével hozzájárult a nemes kezdeményezéshez. Jó volt érezni, hallani, és látni, hogy ezen az estén jól érezte magát mindenki a pályán, és a lelátón egyaránt. Fantasztikus rendezvény volt, remek közönséggel. A pilóta válogatott tagjaként több országban, sok stadionban játszottam már, de ilyen remek hangulatban még nem volt részünk. Örülök, hogy tegnap este mi magyarok is csatlakozhattunk a Nazionale di Piloti több mint 25 éve tartó jótékonysági akciójához. Még egyszer nagyon köszönöm Michaelnek, Giancarlonak, Felipének és a többieknek, hogy itt voltak, és boldog pillanatokat szereztek nekünk.

Mario di Natale a Nazionale di Piloti elnöke:
- Rendkívül boldog vagyok, hogy ilyen pompás estét sikerült eltöltenünk Budapesten. A hangulat és a közönség fantasztikus volt, és úgy láttam, hogy mindenki nagyon élvezte ezt a meccset. A pilóták számára nagyon jó érzés volt látni, hogy ilyen sokan eljöttek, és ennyire szerették őket. A magyar csapat kiváló erőkből állt, és remekül küzdöttek, boldogok vagyunk, hogy ennyi ismert magyar sztár csatlakozott hozzánk egy jó ügy érdekében. Külön szeretnénk megköszönni Placido Domingo segítségét is, aki a kedvünkért még futball cipőt is húzott, és végig a kispadról segítette tanácsival a csapatunkat. A magyar szervezők heroikus munkát végeztek, és nagyon rövid idő alatt, egy nagyszerű eseményt hoztak össze, amivel mindannyian nagyon elégedettek voltunk, és örömmel jövünk jövőre is.

Mina Krisztina, az SOS Gyermekfalu alapítvány képviselője:
- Nem nagyon tudjuk szavakba önteni az érzéseinket, rendkívül megható volt az egész este. A pálya mellett lévő gyermekek nevelőszülei sírtak a lelátón, az pedig minden képzeletünket felülmúlta, hogy Michael Schumacher a pályán kezet fogott a gyerekekkel, aláírásokat adott nekik, és a többi pilóta, és a magyar csapat valamennyi tagjai is óriási élményhez juttatta a kicsiket. Köszönjük a résztvevőknek, és a szervezőknek, hogy ilyen hatalmas összegű támogatást nyújtottak nekünk és másik két szervezetnek.

nyitólap | copyright | e-mail | ^ lap teteje © 2005-2021 Careers Management Group