A VISSZAVÁGÓ  - MAI CASCO Futball Grand Prix


Szerdán délelőtt 11 órakor, szokatlan körülmények között ugyan, de megindult az idei MAI CASCO Futball Grand Prix jegyértékesítése. A Heim Pál Gyermekkórházban megtartott sajtótájékoztatón a Forma 1-es versenyzők nevében Baumgartner Zsolt mutatta be az első 660 Ft-os jegyet, mely az augusztus 2-án a Puskás Stadionban esedékes mérkőzésre érvényes.

A Hungarian All Star csapat képviseletében megjelent Pindroch Csaba, Farkasházy Tivadar, és Dobrády Ákos, akik Baumgartner Zsolttal együtt fehér orvosi köpenyben, és a bóhócdoktorokat jelképező Piros Orr-t viselve hívták fel a figyelmet az esemény jótékony jellegére.

A Mai Casco Futball Grand Prix idén is jótékonyt célt szolgál, Michael Schumacher és társai, valamint a magyar sztárok a teljes jegybevételt a Heim Pál és Madarász Gyermekkórházak, a Piros Orr alapítvány, és az UNESCO égisze alatt működő Kinder IN NOT javára ajánlják fel.

A sajtótájékoztatót követően a Ticket Express irodáiban, és a www.tex.hu weboldalon országszerte megkezdődött a jegyárusítás a várhatóan 28 ezer néző, azaz telt ház előtt rendezendő mérkőzésre. További fontos tudnivalók A Careers Management Group a 2006-os évben tehát újra megrendezi a tavaly hatalmas közönségsikert aratott MAI CASCO Jótékonysági Futball Grand Prix-t, a Forma 1-es pilóták, illetve a csapatkapitány Michael Schumacher részvételével.

A Forma 1-es pilóták válogatottja augusztus 2-án 20.30-kor a Puskás Ferenc-stadionban lép pályára a magyar hírességekből álló Hungarian All Stars csapat ellen, jótékonysági labdarúgó mérkőzésen. A találkozót élőben közvetíti a Duna TV, és a Petőfi Rádió is. A rádióközvetítés kuriózum, hiszen a pilótaválogatott mérkőzéséről fennállásuk óta most lesz először ilyen jellegű élő közvetítés.

A tavalyi 6-6-os végeredménnyel zárult találkozóra 22 ezer néző előtt került sor, a szervezők reményei, és az előzetes jegyigénylések alapján idén 28 ezren lehetnek a lelátón, azaz teltház várható. Fontos információ, hogy ugyan felmerült több multinacionális cég részéről is, hogy valamennyi jegyet megvásárolják, és sorsolás útján, vagy ajándékként lehet majd jegyhez jutni, a szervezők úgy döntöttek, hogy nem élnek ezzel a lehetőséggel, és mindenki számára biztosítják a jegyvásárlást.

A jegyek a tavalyi évhez hasonlóan rendkívül alacsony áron kerülnek forgalomba, éppen azért, hogy minél többen segíthessenek a rászorulóknak. A jegyek döntő többsége 660 forintért kapható a Ticket Express irodáiban országszerte, és csak egyes kiemelt szektorokba váltható emelt árú 1660 forintos jegy.

Fontos információ, hogy a 12 éven aluli gyermekek ezúttal is ingyen tekinthetik meg a találkozót. A tavalyi évhez hasonlóan a teljes jegybevétel, és valamennyi kapcsolódó árverés jótékonyt célt szolgál. Tavaly összesen több mint 14 millió forint gyűlt össze, mely a három kedvezményezett alapítványnak (SOS Gyermekfalvak Magyarország, Dévai Szt. Ferenc Alapítvány, UNESCO Kinder in NOT) került átadásra. Idén a Kinder in NOT mellett a Heim Pál és Madarász Gyermekkórházak, valamint a Piros Orr Alapítvány lesz a kedvezményezett.

A 2006-os mérkőzésre már visszajelezte érkezését a pilóták közül Michael Schumacher, Giancarlo Fisichella, Felipe Massa, Gianmaria Bruni, Mathias Lauda, Vitantonio Liuzzi, Ivan Capelli, és természetesen Baumgartner Zsolt is. A tavaly más elfoglaltsága miatt távolmaradó Fernando Alonso és Jarno Trulli részvételére is számítani lehet, de velük kapcsolatosan további megerősítésre van még szükség.

Érdekesség, hogy Michael Schumacher és társai 2005 decemberében az év eseményének választották a budapesti gálát, ahol az összes hasonló rendezvény beleértve a legmagasabb volt a nézőszám, és a legtöbb pénz gyűlt össze a jótékony célra. Az egyelőre kérdéses, hogy a magyar sztárok milyen összeállításban lépnek majd pályára, és milyen változások várhatóak a keretben.

Várhatóan július közepén kerül megnevezésre a magyar csapat szövetségi kapitányának, és csapatkapitányának a személye, míg a résztvevő játékosok névsora fokozatosan kerül nyilvánosságra.

Az első három – már ismert – játékos

Farkasházy Tivadar, újságíró, humorista

- Számomra óriási megtiszteltetés volt tavaly pályára lépni Michael Schumacher és társai ellen. Sajnos a pályán nem viselhetek szemüveget, így csak a Duna TV közvetítésének felvételét újra megnézve derült ki számomra, hogy egyszer még Michael Schumachert is leszereltem. A meccs hajrájában az ifjabb Laudával ütköztem, akit talán le is rúgtam egy kicsit. Idén is nagy meccsre számítok, és bízom benne, hogy még több néző lesz, és még több pénzt tudunk gyűjteni jótékony célra.

Pindroch Csaba, színművész

- Kicsit fel vagyok háborodva, hogy mindenki azzal jön, miszerint én lerúgtam Schumachert. Furcsa, hogy ez az ismeretlen fiatalember egy ilyen műeséssel próbálta magára irányítani a figyelmet egy olyan sztárral szemben, mint én vagyok. Nyilván idén is próbálkozik, de én természetesen nemes eszközökkel, ismételten útját állom majd. Rajtam nem fog múlni a magyar siker, és biztos vagyok abban, hogy hatnál kevesebbel megússzuk.

Dobrády Ákos, énekes, a TNT egykori tagja

- Új vagyok a csapatban, azt hiszem senki nem tudja mire leszek képes, főleg én magam nem. Mától mindenesetre keményen készülök, és reményeim szerint a kondíciómmal nem lesz gond. Lelkesedést nagyon sokat ígérhetek, és remélem, hogy játékban is hozzá tudok majd valamit tenni a csapat teljesítményéhez. Schumacherék kondíciója világszínvonalú, így nagy szerencse számunkra, hogy 22-es kerettel dolgozunk majd, azaz lesz lehetőség a kispadon szusszanni is. Nyolc évig versenyszerűen kézilabdáztam, így ilyen sportmúlttal vágok neki a találkozónak, és megpróbálok rácáfolni Farkasházy Tivadarra, aki már most attól tart, hogy pályára lépésem esetén sokszor fújnak ellenünk kezezés miatt.

A pilóták csapatának ezúttal is biztosan lesz legalább egy magyar tagja, mégpedig Baumgartner Zsolt személyében. Az első magyar Forma 1-es versenyző legutóbb Monte Carloban lépett pályára Schumiék oldalán:
- Már ott az volt a téma az öltözőben, hogy vajon hányan lesznek Budapesten, és újra olyam remek lesz-e a hangulat, mint tavaly. Megnyugtattam a srácokat, hogy nálunk garantált a telt ház, és az is, hogy újra nagyon komoly meccs lesz. A sok néző persze nem csupán a hangulat miatt fontos, hanem a jótékony célra fordítandó jegybevétel miatt is. Tavaly annyira sikeres volt a budapesti rendezvény, hogy messze itt gyűlt össze a legtöbb pénz jótékony célra, és a Monte Carlo-i gálához képest például többszörösét produkálta a Puskás Ferenc stadionban megrendezett gála.

Személy szerint nekem ez volt az egész esemény legörömtelibb vonzata, de természetesen azt sem fogom elfelejteni, hogy én rúgtam a találkozó első gólját, ami után 22 ezer néző felállva ünnepelte a vezetésünket. Schumi már jelezte is, hogy idén is támadóként számít majd rám, ugyanakkor azt is elmondta, hogy szeretné megmutatni a magyar nézőknek, hogy ő is tud gólt rúgni, tavaly ugyanis ezen a téren nem volt szerencséje. Majdnem minden meccsen szokott gúlt rúgni, és most nagyon fogadkozik, hogy idén nem lesz döntetlen, és biztosan a hálóba talál. Ahogy elhallgattam Pindroch Csabát, ez nem biztos, hogy így lesz…
nyitólap | copyright | e-mail | ^ lap teteje © 2005-2021 Careers Management Group