19 gól a Mai Casco Jótékonysági Futball Grand Prix gálán


Óriási sikerrel végződött a Puskás Ferenc-stadionban - több mint 20 ezer néző előtt - megrendezett Mai Casco Jótékonysági Futball Grand Prix, amelyen a Forma-1-es pilóták labdarúgó-együttese, a Nazionali di Piloti 11-8-ra nyert a magyar sztárok csapata, a Hungarian All Stars ellen.

A gála bevételét jótékony célra fordítják. Csakúgy, mint 2005-ben, idén is szép számú közönség látogatott ki a Puskás Ferenc-stadionba, ami nem véletlen, mivel több tucat sztár, többek között a Forma-1-es Magyar Nagydíjra készülő pilóta, avagy magyar közéleti személyiség, válogatott futballista mondott igent a szervezők felkérésére. Az esemény fő célja a jótékonyság volt, de ez nem ment a szórakozás és szórakoztatás rovására, sőt igazán érdekes, és nem ritkán látványos jelenetekben bővelkedő 90 percet láthatott a legalább 20 ezres nézősereg.

A gála legelején a magyarok legtapasztaltabb játékosa, Kóbor János hajrázott egyet a tizenhatos jobb sarkán, majd kevésre rá nagy igyekezetében a földre huppant. Eperjes-Rudolf összjáték után megszerezték a labdát pilóták, és amikor az a nyolcadik F1-es vb-aranyérmére hajtó Michael Schumacherhez került, a nézők - főleg a hölgyek és lányok - nagy ujjongásba és éljenzésbe kezdtek, nem volt vita, ki a legnépszerűbb a gyepen.

Ezt követően Baumgartner Zsolt percei következtek, a vendégeket erősítő eddigi egyetlen magyar Forma-1-es két löketet is megeresztett, utóbb a kapufa segítette az ezúttal is remekül védő Csank Jánost. Negyedórát követően az Omega-frontember Kóbor helyett Szabics Imre jött be, és válogatott csatárunk rögtön gólra váltotta Eperjes Károly passzát, ám les miatt érvénytelenítették azt. Nem volt ezzel gond, mert nem sokkal később Szabics 17-ről újra lőtt - szabályos és nagy gólt.

A pilóták tehát hátrányba kerültek, és nem volt könnyű dolguk, mert a kézis torony Carlos Perez minden beadást kifejelt, Bakács Tibor mellett még elsettenkedni sem lehetett, és Hajós Andrást is szinte lehetetlen volt megtréfálni - de csak míg el nem jött a 27. perc. Ekkor a tavalyi 12 gólt hozó gálán eredménytelen Schumi formába lendült, és szép csel után elegáns gólt lőtt, majd a Fradiba visszatérő Tököli Attilát szolgálta ki keresztlabdájával, a profi futballista pedig nem is hibázott.

A korábban bombakapufát szerző Maro Engel cselsorozat után 3-1-re módosította az állást, de nem dőlt romba a magyar csapat, a peches öt perc után Hrepka Ádám Szabiccsal rúgatott újabb gólt. Nem ejtettünk még szót a mieink talán legjobbjáról, Varga Zoltánról, a hajdani futball-legenda fineszes keresztlabdákkal, szép cselekkel, jó passzokkal, és két igencsak veszélyes távoli lövéssel (egyszer nyesett, másszor bombázott) is felhívta magára a figyelmet.

Zárásképp Erdei Zsolt ziccert hibázott, így 3-2-vel zárult a játékrész. Nem rossz, nem rossz, de a magyar diadalhoz ennél a második félidőben több kell. Gellei Imre és Bozsik Péter a szünetben mit talál ki vajon?

Biztos nem azt, hogy All Starjaink engedjék Baumgartnert gólt lőni, aki közelről vette be a Csankot váltó Kósz Zoltán kapuját. Ráadásul duplázott a magyar pilóta, második találatát is amolyan inzaghis-lesipuskás módra szerezte, ezzel már 2-5 oda.

De nem sokáig, az 52. percben a feyenoordos korszakát idéző Kiprich József álomátadásából Kanta József lőtt 12 méterről okos gólt. Schumi errefel előretört, elfektette a védelmet és Kószt, majd Pantano aratta le a babért. Az eredmény 6-3, Eperjes most mégsem főszereplő, nemúgy, mint a hasoncímű filmben, a legendás számok pedig sajnos most az ellenfél fölényét mutatják.

Rudolf Pétert felrúgták! 11-es, Varga Zoltán elegánsan a bal alsóba gurított. Most viszont már csak kettő a különbség. Pláne, hogy egy kóbor labdára a balszélen lecsapott Kóbor, tiszta helyzetben volt, mégis inkább a földre huppant, hogy aztán meghaljunk a szépségben, Eperjes csukafejesét jól meg is tapsolja a közönség.

Schumacher válaszként alányesett a labdának, Felipe Massa lekezelte azt, majd lőtt, a két Ferrari-versenyző összjátéka pedig, mint a versenypályán, a zöld gyepen is sikerrel zárult (7-4).

Schumi meg csak nem akart leállni, a balszélen varázsolt egyet, Baumgartner pedig az üres kapuba továbbított - már 8-4. Zsolti pedig mesterhármast ért el az ellenfélt erősítvén, ejnyebejnye!

A hajrában számolatlanul kezdtek potyogni a gólok, pár perc alatt 8-4-ről 11-8-ra váltott az eredményjelző, a mi oldalunkon a technikás Eperjes, a mezét magáról lerántó Hajdú. B. István és a lelkes Cipő is eredményes volt. A mieink a végére már 12-en voltak a pályán, Hanacsek bíró síppal a kezében beszállt a játékba, Schumacher félpályáról próbált kapura lőni, az F1-esek végül már levetett mezben fociztak, aztán csak lefújták a vidám futballgálát. Bár ezúttal kikaptak sztárjaink, a meccs után szinte egy emberként kürtölték világgá: "Jövőre visszavágót akarunk!"

A színvonalas gála bevétele pedig nagyon jó helyre meg, hiszen jótékony célra, a Heim Pál és Madarász utcai Gyermekkórházak, a Piros Orr Bohócdoktor Alapítvány és az UNESCO Kinder in NOT alapítványa révén a rászoruló beteg gyermekekre fordítják.

Az esemény hivatalos honlapja

nyitólap | copyright | e-mail | ^ lap teteje © 2005-2021 Careers Management Group