Kádár drámai csata után kupagyőztes lett Newcastleban


Ami nem sikerült a Liverpool reserve-nek, az sikerült a Newcastle-nek. A „szarkák” juniorjai drámai küzdelemben, tizenegyes párbajt követően megnyerték a Northumberland Senior Cupot. A 120 perces, hosszabbításos mérkőzésen Kádár Tamás végig a pályán volt, és a helyi lap, valamint a Newcastle United honlapjának beszámolója szerint csapata egyik legjobbja volt.

A meccs a rendes játékidőben 0-0 volt, aztán a hosszabbításban egy-egy gól esett, és végül a 11-eseknél a hazai pályán játszó Kádárék voltak a higgadtabbak. A Northumberland Senior Cup olyan versenysorozat, melyben a helyi alacsonyabb osztályú felnőtt csapatok mellett elindultak a helyi Premier League együttesek reserve csapatai is. Így a Sunderland mellett a Kádár Tamás is foglalkoztató Newcastle is Kádárék az elődöntő után ezúttal a döntőben is 120 perces, drámai csatár kényszerültek, de ismét sikerült nyerniük, igaz ezúttal csak büntetőpárbajt követően.

A mérkőzés rangját megadta, hogy a Newcastle a St. James’ Parkba vitte a meccset, és a nézőtéren jelen volt Kevin Keegan mellett a teljes klubvezetés, és a felnőtt csapat játékosai közül is páran. Az ellenfél a Blyth Spartans volt, melyben számos rutinos játékos szerepelt, köztük olyanok is, akik korábban a Newcastle-ben is megfordultak. A találkozón a rendes játékidőben nem esett gól, amiben komoly szerepe volt a remekül játszó Kádárnak, aki a Newcastle honlapja szerint egy esetben a hazaiak csapatkapitányának durva hibáját követően, tökéletes ütemű közbelépésével góltól mentette meg csapatát. A hosszabbítás első percében aztán egy remek Kádár felfutást követően a magyar védő szerezhetett volna gólt, de gólba tartó lövésébe belevetődtek a 16-oson belül. Ezt követően előbb a vendégek szereztek vezetést, de egy percre rá Lua-Lua gyönyörű lövéssel egyenlíteni tudott. A büntetőpárbajban aztán a Newcastle játékosai csak egyszer, míg a vendégek kétszer hibáztak, így végül Kádárék örülhettek.

A meccs után Kádár Tamás boldogan nyilatkozott a pepsifoci-hu-nak:
- Ez az első kupagyőzelmem pályafutásom során, úgyhogy nagyon boldog vagyok. Ünnepelni mondjuk se nekem, se a társaimnak nincs erőnk, mert nagyon nehéz volt a meccs. Az ellenfél nagyon kemény, fizikai alapokra helyezett focit játszott, úgyhogy mindenkinek fáj mindene, de az edzőnk azt mondta büszke ránk, hogy a fizikálisan sokkal erősebb ellenfelünk ellen így tudtunk játszani.

- Te milyen poszton szerepeltél?
- A rendes játékidőben 90 percig belső védő voltam, és nagyon élveztem a játékot. Sok fejpárbaj volt, sokat kellett harcolni, de jól ment. A hosszabbításra aztán le kellett cseréni a balhátvédünket, és akkor kimentem a helyére. Az is jó volt, ráadásul rögtön az első percben majdnem sikerült gól szereznem, miután megvertem három embert is a szélen, és lövésig jutottam, de sajnos bele tudott lépni a belső védőjük. Pedig jó lett volna, ha az én gólom dönti el a meccset. Azért így sem vagyok szomorú persze, mert nem alakult rosszul itt az első idényem vége.

- Meddig maradsz Angliában?
- Még nem mondták meg. Mivel az első csapattal edzünk, így szinte biztos, hogy május 11-ig, az utolsó fordulóig itt kell legyek. Ez csak akkor változhat, ha az U19-es válogatott Eb-felkészülése miatt az MLSZ hamarabb elkér.
nyitólap | copyright | e-mail | ^ lap teteje © 2005-2021 Careers Management Group