Kádár remek bemutatkozása


Máris bemutatkozott meccsen a Newcastleben Kádár Tamás. A reserve csapat a magyar védővel a soraiban kiütéses, 5-0-s győzelmet aratott a Middlesbrough otthonában. Kádár Tamás 69 percet töltött a pályán, debütálása tökéletesen sikerült, mert nagyon jól játszott a bajnokin.

- Nem gondoltam volna, hogy már ma bemutatkozom, igazából egyáltalán nem volt ezt tervbe véve – nyilatkozta a meccs után Kádár Tamás a pepsifoci.hu-nak. - Hétfőn azzal búcsúztam az edzésről, hogy másnap nem a reserve csapattal készülök, hanem reggel már a nagyokkal gyakorolok majd, mivel nincs még játékengedélyem. Délelőtt részt is vettem az első csapat edzésén, amelyet természetesen Kevin Keegan vezetett. Az elmúlt időszakban csak futóedzéseken vettem részt, labdát idén még nem is láttam, így bele kellett rázódnom a másfajta edzésmunkába.

Mindenki nagyon segítőkész volt, sokat segített, bár fura volt, hogy jobbhátvédként kellett játszanom, hiszen a taktikai edzés során onnan hiányzott egy ember. Tréning után szóltak, hogy délután konditermi edzés lesz, fel is készültem arra, hogy emelgethetem majd a súlyokat. Át is öltöztem a gyakorlatokhoz, amikor szóltak, hogy megérkezett a játékengedélyem, és este játszani fogok. Gyorsan megkaptam az utazó ruhát, annyi időm volt csak, hogy visszavigyenek a szállodába, ahol egy kevés pihenő után egyből indulnom kellett.

Azt hittem, csereként vetnek majd be, de nagyon meglepődtem, amikor megtudtam, hogy kezdőként számítanak rám. Annyira váratlan volt ez az egész, hogy az előzetesen leadott nevezési lapon még a cserék között sem volt ott a nevem. A 6-os mezt kaptam, baloldali belső védőt kellett játszanom. Olyan gyorsan ment minden, hogy megilletődni se volt időm, pedig az ellenfélnél voltak neves játékosok, például Mido is játszott a Borónál. Az első félidőben elhúztunk 2-0-ra, nekem is jól ment a játék, volt pár jó szerelésem, egy labda kivételével mindet pontosan sikerült megjátszanom. A második félidőre már bekötött lábbal jöttem ki, a napok óta érzékeny térdem a szünetben eléggé fájt. Fordulás után gyorsan rúgtunk még egy gólt, majd történt egy nagyon csúnya belépő, úgy kellett hordágyon levinni egyik csapattársamat.

Az ezért járó 11-est kihagytuk. Nem sokkal később egy kilépő támadóval olyan szerencsétlenül estünk el együtt, hogy "elvitte" a jobb fájós térdemet, mindketten lent maradtunk. Percekig ápoltak, lesántikáltam, nem is tudtam ráállni a lábamra egy ideig, az oldalvonal mellett ápoltak tovább. Aztán kezdett kimenni a fájdalom a lábamból, ezért úgy döntöttem, megpróbálkozok a folytatással, játszottam is még 7-8 percet.

Szívem szerint maradtam volna még a pályán, de mondták, jobb a biztonság, ezért lejöttem. 69 percet játszottam, hatalmas élmény volt a bemutatkozás, nem gondoltam volna, hogy ilyen gyorsan sor kerül rá, azt meg különösen nem, hogy erre úgy kerül sor, hogy előtte a felnőttekkel végigcsinálhatok egy teljes edzést. A csapat végül 5-0-ra nyert, a társak is gratuláltak a játékomhoz. Az meglepett, hogy azonnal a meccs után sokan megrohamoztak autogramért, de úgy látszik, ez itt természetes.
nyitólap | copyright | e-mail | ^ lap teteje © 2005-2021 Careers Management Group