Kádár bemutatkozott a St. James' Parkban


Alig két héttel a Newcastle Unitedbe szerződését követően Kádár Tamás hétfőn este bemutatkozott a „Szarkák" legendás arénájában, a St. James' Parkban, ahol a tartalék csapatban kezdőként lépett pályára a Manchester City ellen. A nemrégiben még a Zalaegerszeget erősítő magyar fiúnak már az is hatalmas hír volt, hogy a mérkőzés előtt 24 órával megváltozott a helyszín. Előzetesen a reserve csapat számára hazai pályának számító Kingston Parkban lett volna a meccs, de végül mégis bevitték az 52000 férőhelyes stadionba.

Kádár Tamás így a vártnál jóval korábban kifuthatott a St. James' Park gyepére, ahol általában csak a felnőtt csapat tagjaként debütálhat egy fiatal játékos. A mérkőzést a 17 éves magyar védő végigjátszotta, és ismét remek teljesítményt nyújtott, pedig minden eddiginél komolyabb erőpróbát kellett kiállnia, hiszen a City nyolc olyan játékost vonultatott fel, akik az első keret tagjai. A kissé egyenlőtlennek tűnő ütközetben nagyon komoly nyomás nehezedett a hazai védelemre, melynek tengelyében az U19-es válogatott hátvéd szorgoskodott.

Többek között a belga válogatott Emil Mpenza, illetve a nyáron a Fiorentinától 5.75 millió fontért vásárolt bolgár válogatott Valerij Bozsinov semlegesítése volt Kádár feladata, melyet tökéletesen meg is oldott. A magyar fiú érkezése óta a Newcastle második csapata még nem szenvedett vereséget, és összesen egyetlen gólt kapott, ami egészen biztosan nem rossz ajánlólevél Kevin Keegan felé, akinek pont a védelem megerősítése a legnagyobb problémája a nagycsapatnál.

A találkozót egyébként természetesen megtekintette maga a „Hatalmas Egér" is, aki így zsinórban második alkalommal láthatta 90 percet játszani a fiatal magyar bekket. A mérkőzésen egyébként meglepetésre a hazaiak szereztek vezetést már a 6. percben az igencsak megerősített manchesteriek ellen, akik azonban a szünet után egyenlíteni tudtak (ez volt tehát a Kádár által dirigált hátsó alakzat első bekapott gólja), így pontosztozkodással zárult a találkozó.
nyitólap | copyright | e-mail | ^ lap teteje © 2005-2021 Careers Management Group