Juhász az Anderlecht, Vadócz az Auxerre játékosa

Egy héten belül a Careers Management Group két ügyfele is külföldi szerződéshez jutott. Az utánpótlás válogatott csapatkapitánya, Vadócz Krisztián a francia kupagyőztes AJ Auxerre csapatában folytatja pályafutását, míg Juhász Roland a 27-szeres belga bajnok Anderlechet erősíti a jövőben.

Vadócz Krisztián a CMG londoni partnerirodájának az SEM-nek a közbenjárása révén került a francia klubhoz, ahol két világhírű edző, Jaques Santini és Guy Roux foglalkozik majd azzal, hogy a 20 éves játékos fejlődése töretlen legyen. Az Auxerre egykori játékosa volt egyébként többek közt Cantona, Blanc, Cisse, Kalou és Boumsong is. A franciák bíznak benne, hogy a tehetséges magyar játékosra hasonló karrier vár. Vadócz Krisztián a következőket mondta újságírói kérdésekre közvetlenül a szerződés alírása után:

- Arra vágytam, hogy ilyen fiatalon egy komoly klubnál folytathassam pályafutásomat. A világszerte ismert SEM ügynökség profi segítsége miatt az időnként megakadni látszó és nehézkes tárgyalások rendre új lendületet kaptak, és ma már örömmel mondhatom magam az Auxerre játékosának.
- Miért éppen az Auxerre?
- Volt megkeresésem Olaszországból is, talán előnyösebb feltételekkel is, de én hosszú távra tervezek, és így a célomnak leginkább az Auxerre felelt meg. Egy olyan klubhoz kerültem, ahol két világhírű szakember lesi majd a mozdulataimat minden pillanatban, hiszen az egykori francia szövetségi kapitány Jacques Santini lesz az edzőm, míg a világszerte ismert legenda, Guy Roux felügyeli a szakmai munkát alelnökként.
- Azt hallani, hogy Roux úr szorgalmazta a leigazolását.
- Igen, és ez óriási megtiszteltetés számomra. A tárgyalások során elmondták, hogy már régóta figyelnek, és ötször jártak Magyarországon csak miattam, amíg megérlelődött bennük a döntés, hogy engem szeretnének a középpályára.
- Nyelvi problémái nem lesznek?
- Nem hiszem. Az eddigi televíziós interjúkkal sem volt gond, mert angolul elég jól beszélek, és franciául is megértetem magam viszonylag jó szinten. Örülök, hogy megfogadtam Gera Zoli tanácsát, és az elmúlt időben az őt korábban segítő, és felkészítő Dover Nyelviskolában rendszeresen vettem órákat. Láttam a francia vezetőkön, és újságírókon is, hogy jól esett nekik, amikor franciául tudtunk szót váltani.
- Ezen a nyáron nagyot fordult veled a világ. Hogyan tovább?
- Igen, sok dolog zsúfolódott ebbe a nyárba. A szerződésemen kívül is történt velem pár mesébe illő dolog. Játszhattam kétszer telt ház előtt a Puskás-stadionban. Egyszer Michael Schumacherrel egy csapatban a Forma 1-es pilóták gáláján, aztán a Puskás-válogatott tagjaként a Real Madrid ellen. Az argentinok ellen a kispadon ülhettem, és Lothar Matthaus most is a keretbe jelölt a vb-selejtezőkön. Ennek ellenére reálisan gondolkozom, és akkor sincs gond, ha a közeljövőben a nagyválogatott helyett az utánpótlás csapatban kapok majd helyet, hiszen ott csapatkapitánynak lenni is nagyon nagy megtiszteltetés. A célom az, hogy itthon a válogatottakban, és Auxerrben is egyre több lehetőséget kapjak, napról napra fejlődjek, és megszolgáljam mindazok bizalmát, akik hisznek bennem.

Juhász Roland hazai rekordnak számító összegért váltott klubot, hiszen soha korábban magyar védőért nem fizettek annyit, mint érte. A korábbi UEFA Kupa győztes, 2-szeres KEK-győztes Anderlecht hosszas tárgyalásokat követően, több egyesületet is megelőzve állapodott meg Juhász korábbi klubjával, az MTK-val. A 22 éves védő a mostani szerződést követően a legmagasabban jegyzett magyar védő. A rövidesen a Chelsea és a Liverpool elleni Bl-meccseken is pályára lépő játékos szerződtetését követően így fogalmazott.
- Bár szerződésem még egy évig a Hungária kőrútra kötött volna, már nagyon vágytam arra, hogy kipróbálhassam magam külföldön. Mindenek előtt szeretnék köszönetet mondani az MTK vezetőinek, akik végtelenül korrekten, és az érdekeimet maximálisan szem előtt tartva segítettek hozzá ehhez a lehetőséghez.
- Több klub is versenyben volt érted.
- Igen, voltak ajánlatok Angliából, Hollandiából, és más országokból is. Sok esetben már konkrétumokig is eljutottunk, és rajtam múlt a döntés.
- Miért az Anderlechtet választottad?
- Mert olyan klubhoz akartam szerződni, amely bajnoki címért harcol, nem a kiesés ellen, és ráadásul európai kuparésztvevő állandóan. Ezen kívül nagyon fontos volt nekem, hogy az Anderlecht népszerű klub, sok nézővel, azaz hetente igazán komoly atmoszférájú meccseken játszhatok majd.
- Nyelvi problémáid nem lesznek?
- Itt franciául, hollandul beszél mindenki, így kicsit féltem, hogy hiába tanultam gőzerővel az angolt a Dover nyelviskolában Vadócz Krisztiánnal együtt, de megnyugodtam, mert angolul is meg tudtam értetni magam, sőt a klub weblapján is van angol verzió, így már fel is térképeztem a csapatot. Persze idővel nem lesz gond azt hiszem a helyi nyelvvel sem.
- Az MTK nyilván megérzi majd a távozásodat.
- Szerintem nem. Úgy jövök ugyan el, hogy a csapat nem kapott még ki ebben a bajnokságban, és az élen vagyunk, de szerintem nem lesz visszaesés. A Sándor Károly Akadémiának köszönhetően nagyon tehetséges srácok sokasága ül már az öltözőben, és tudom, hogy egyre többen kerülnek fel majd Agárdról. Biztos vagyok benne, hogy az én mostani szerződésem csak megnyitja a helyet a csapatba kerülésre másoknak, akik nem okoznak majd csalódást. Az MTK nagyon jó lesz a bajnokságban, a Sándor Károly Akadémiáról pedig sorra kerülnek majd külföldre a fiatalok.
- Mit szólsz ahhoz, hogy hazai védőért még soha annyit nem fizettek, mint érted?
- Hallottam ezt, és persze büszke vagyok rá, de persze felelősséget, terhet is jelent. Szeretnék megfelelni a várakozásoknak, és azon leszek, hogy a csapataim minél kevesebb gólt kapjanak.

nyitólap | copyright | e-mail | ^ lap teteje © 2005-2021 Careers Management Group