Gulácsi, majd Németh-parádé után elődöntős az U20-as válogatott


Nemzeti csapatunk az Egyiptomban zajló utánpótlás világbajnokságon két hosszabbításos mérkőzést követően már elődöntős. A Csehország elleni nyolcaddöntő hőse Gulácsi Péter volt, míg az olaszok elleni negyeddöntőn Németh Krisztián parádézott.

Gulácsi Péter rendkívül kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt a vb-n, de a csehek ellen mutatott teljesítménye már-már emberfeletti volt. A rendes játékidő után 1-1 volt az állás, majd a hosszabbítás után 2-2, a bekapott gólokról nem tehetett a magyar kapus. Következtek a 11-es rúgások, ahol Gulácsi hat cseh büntetőből hármat is megfogott, így tulajdonképpen továbbvédte a csapatot a negyeddöntőbe.
Németh Krisztián Olaszország ellen bizonyította be, hogy óriási tehetség: mindjárt az első percben kiharcolt egy 11-est, amit Koman magabiztosan értékesítetett, majd a 72. percben róla állították ki Gentilit. Németh az egész mérkőzés során kiválóan játszott, szinte soha nem tudták szerelni az olasz védők, teljesítményére a koronát azonban a kétszer 15 perces hosszabbításban tette fel: két csodálatos gól szerzett, így 3-2-re nyertünk és egyedüli európai csapatként bejutottunk a torna elődöntőjébe.
nyitólap | copyright | e-mail | ^ lap teteje © 2005-2021 Careers Management Group