Újabb ügyfelünk a Premier League-ben: Gulácsi Péter az FC Liverpool csapatához szerződött Gulácsi Péter a Liverpool-é!


Németh Krisztián és Simon András után immár a harmadik magyar labdarúgót igazolta le az idei nyáron az FC Liverpool csapata. Gulácsi Péter az őt képviselő Careers Management Group vezetőinek társaságában 1+2 éves profi szerződést írt alá az Anfield Roadon. Az utánpótlás válogatott kapus és a két klub opciós szerződést kötött, azaz a végleges megállapodás az egy éves kölcsönszeződés lejártával léphet életbe. Gulácsi Péter korábban a Sándor Károly Akadémia és a Liverpool között fennálló partneri viszonynak köszönhetően tíz napot töltött a Liverpool edzőközpontjában. A 17 éves játékos a Liverpool reserve csapatához csatlakozik majd, amely Rafael Benitez irányításával együtt készül a felnőtt csapattal.

A Sándor Károly Akadémián nevelkedett, 17 éves kapus, aki a korosztályos válogatottak meghatározó tagja volt, kétséget kizáróan élete legnagyobb lehetőségéhez érkezett:
- Közel fél éves reménykedéssel, és izgalmakkal teli időszak végére tett pontot ez a szerződés - mondta el nem sokkal az aláírás után Gulácsi Péter. Hónapok óta azzal a tudattal keltem, és feküdtem, hogy esélyem van arra, hogy az FC Liverpool játékosa legyek. Az ügyeimet intéző Careers Management Group képviselőitől tudtam, hogy több más európai élcsapat, és több Premier League klub is érdeklődött irántam kitartóan, de én mindenképpen a Liverpoolba vágytam. Még márciusban küldött nekem egy dedikált kesztyűt Pepe Reyna, de bevallom akkor csak nagyon titkon reméltem, hogy egyszer majd közösen gyakrolhatunk. Azóta mintha álomvilágba élnék, hiszen júliusban már többször is együtt edzhettem vele. Amikor először itt jártam nagyon sokan voltunk kapusok, és őszintén szólva kevés esélyét láttam annak, hogy már ebben az átigazolási szezonban ide kerülhetek, de a menedzsereim végig bíztattak. Amikor aztán közölték velem, hogy a Liverpool vezetői a leigazolásom mellett döntöttek, határtalanul boldog voltam. Egész életemben azért dolgoztam, edzettem, hogy egyszer egy angol klubhoz kerülhessek, és nem hittem volna, hogy erre már ilyen korán sor kerülhet. Nagyon szeretném megköszönni mindenkinek, aki segített abban, hogy eddig jussak, elsősorban a szüleimnek, és a Sándor Károly Akadémián dolgozó edzőknek, valamint a társaknak, akik partnerek voltak az edzésen, és az ő jó munkájuk is kellett ahhoz, hogy idáig juthassak.Kövesdi Viktor és Pataky Tibor, a Careers Management Group tulajdonos-igazgatói:
- Cégünk számára is hatalmas öröm, és egyfajta kitüntetés, hogy ebben az átigazolási időszakban immár a harmadik játékos liverpooli szerződtetésén dolgozhattunk sikerrel, és a Boltonba szerződött Bogdán Ádámmal együtt idén nyáron már a negyedik tehetséges magyar fiatal került profi szerződéssel Premier League csapathoz. Gulácsi Péter kivételes tehetségét az elmúlt években számos külföldi csapattal ismertettük meg, nem titok, hogy rendkívül komoly verseny zajlott érte, hiszen nemzetközi szakemberek szerint is az egyik legtehetségesebb magyar játékosról van szó. Több Premier League csapat is ajánlatot tett Péterért, de más országokból is keresték, ám a hónapok óta előkészítés alatt álló ügyletben a Liverpoolal senki nem versenyezhetett. A Liverpoolnál Rafa Benitez és stábja nagyon komolyan, hosszútávon számol Péterrel, aki az elmúlt hetekben számos alkalommal edzett együtt a felnőtt csapattal, sőt nem egyszer csak ő és Pepe Reyna vettek részt ezeken az edzéseken, ami Péter 17 éves korát ismerve óriási elismerés. Péter teljesítményével, tehetségével meggyőzte a szakembereket, és már az elmúlt hetekben nagyon sokat lépett előre a melwoodi ranglétrán. Hatalmas előny számára, hogy magas szinten beszél angolul, így a beilleszkedéssel egy pillanatnyi problémája sem volt. Bár kora alapján még csak az akadémián kellene szerepelnie, a Liverpool ragaszkodik hozzá, hogy Péter nap, mint nap Melwoodon gyakoroljon együtt a felnőtt kerettel, és az első évben a reserve csapatban véd majd. A hét folyamán például egészen addig amíg el nem utaztak a BL-meccsre Gulácsi Péter Steven Gerarrdékkal nézett szembe minden edzésen, mivel Raffa Benitez a felnőtt csapathoz vezényelte.
nyitólap | copyright | e-mail | ^ lap teteje © 2005-2021 Careers Management Group