Gulácsi bravúrjainak köszönhetően legyőztük a finneket


A magyar U19-es válogatott második mérkőzését megnyerte a Szerbiában zajló Eb-selejtező elitkörben, a mieink Finnországot verték 2-1-re. Gulácsi Péter a 93. percben hatalmas bravúrral óvta meg a kapunkat góltól.

Jól kezdtük a mérkőzést, Tischler beadása után Simon András révén vezetéshez jutottunk. Nem sokáig örülhettünk, a 18. percben egyenlített Finnország: egy bedobás átszállt a fejek fölött, a lecsorgó labdát Teemu Pukki vágta a felsőbe, Gulácsinak esélye sem volt.

A második félidőben mi irányítottunk: Tischlert lesen állították meg, Hidi lövése mellé szállt, Simon András lövését az utolsó pillanatban blokkolták. Gulácsinak is volt munkája: hatalmas bravúrral mentett egy 8 méterről leadott lövést. Negyedórával a vége előtt megszereztük a győztes gólt: Tamási csapott össze egy védővel és a kapussal a tizenhatoson kívül, majd a nála maradó labdát félfordulatból az üres kapuba emelte.

Egészen az utolsó pillanatig izgulnunk kellett, a 93. percben még Gulácsi Péter minden tudására szükség volt. A Liverpool légiósa egy szabadrúgást hatalmas vetődéssel, ujjheggyel a kapufára tolt.
nyitólap | copyright | e-mail | ^ lap teteje © 2005-2021 Careers Management Group