Gera megint eljuthat a Wemleybe


Gera Zoltán csapata, a West Bromwich is sikerrel vette akadályát az FA Kupa negyeddöntőjében, így Ferenczi István mellett egy másik magyar is érdekeltként várhatja az elődöntő sorsolását. A birminghamiek a harmadosztályú Bristol Roverst ütötték ki idegenben, többek között a szélső gólpasszának is köszönhetően. A két légiós már biztosan gazdagabb lesz egy életre szóló élménnyel, hiszen a legjobb négy között mindkét párharcot semleges pályán, a 90 ezer néző befogadására alkalmas Wembley-stadionban játsszák.

A negyeddöntők záró mérkőzésén kijött az osztálykülönbség a két csapat között, az Albion magabiztosan érvényesítette a papírformát. Gera Zoltán a cserepadon kezdte a mérkőzést, a 64. percben azonban pályára küldte edzője, így aktív részese volt annak, ahogy a WBA végleg eldönti a találkozót a hajrában. A mérkőzés átütő erőt nélkülöző hazai rohamokkal indult, majd gyorsan átvette az irányítást Tony Mowbray együttese. Bednar lövését még védte a „Kalózok” kapusa, a kipattanót azonban Morrison közelről az üres kapuba pofozta.

Nem sokkal később megduplázta előnyét a vendégcsapat, Ishmael Miller verte meg védőjét egy az egyben, majd 18 méterről a kapu jobb oldalába bombázott. Mielőtt azonban az Albion hátradőlt volna, szépített a Rovers egy szögletet követően. Szünet után eleinte levegőben lógott a vendéglátók gólja, a West Brom azonban átvészelte a nehéz periódust, majd a félidő derekától egyre fölényesebbé tette győzelmét teljesen elfáradó riválisával szemben. Előbb Miller szerezte meg második találatát, majd a közelmúltban a másodosztály legjobbjának megválasztott Kevin Phillips rámolt be egyet.

Ekkor már a pályán volt Gera Zoltán is, aki a volt Premier League-gólkirállyal együtt állt be csereként a 64. percben. Pár perccel a lefújás előtt a magyar válogatott kapitánya is hozzátette a magáét a mérkőzéshez: bolondította egy kicsit emberét a szélen, majd beadás helyett nagyon okosan a második hullámban érkező Miller elé tálalt, aki belsővel helyezett a jobb alsóba, kiütésessé téve a vendégek diadalát.

Bristol Rovers (III.) – West Brom (II.) 1-5 (Coles 32. ill. Morrison 16., Miller 30., 69., 85., K. Phillips 73.)

Győzelmének köszönhetően Ferenczi István Barnsley-jához hasonlóan a Gerával felálló West Brom is ott van az FA Kupa legjobb négy csapata között, melynek köszönhetően mindketten egy életre szóló élménnyel lehetnek gazdagabbak. Mindkét elődöntőt ugyanis a világ talán leghíresebb stadionjában, a Wembleyben rendezik, ahol 90 ezer néző buzdíthatja a magyarokat.
nyitólap | copyright | e-mail | ^ lap teteje © 2005-2021 Careers Management Group