Gera Zoltán a WBA szerződéshosszabbítási ajánlatáról


Gera Zoltán a Norwich elleni 2-0-ra megnyert találkozón csereként 30 percet töltött a pályán, és a mérkőzés végén csak az eredménnyel volt elégedett: - Az elején jól játszott a csapat, aztán kicsit hullámzóbbá vált a meccs. A Norwich nem fejtett ki komoly ellenállást, így azt lehet mondani, hogy könnyű dolgunk volt. Ismét csak csereként léptem pályára, és kicsit görcsös voltam abban a 30 percben, mert nagyon meg akartam mutatni, hogy ott a helyem a csapatban. Voltak jó megoldásaim, de akadtak eladott labdáim is. A mérkőzés előtti napon megjelent a WBA internetes oldalán, majd több angol médiumban is, hogy a West Bromwich Albion szeretné meghosszabbítani a szerződését.



 Mi igaz ebből?
- Kicsit meglepett, hogy ez a hír megjelent, hiszen én magamtól erről nem beszéltem volna. Valóban új szerződést kínált a klub, ami rendkívül megtisztelő számomra, hiszen a bizalom, és a megbecsülés jele a részükről. Ennek ellenére jelen pillanatban sakk nyelven szólva patthelyzet alakult ki. A magam részéről nem kívántam ezt a témát felhozni, és a nyilvánosság előtt foglalkozni vele, hiszen csak a játékra akartam, és akarok is koncentrálni. Egyetértek azzal, amit a menedzserem Tony Mowbray mondott, miszerint a jövőmmel kapcsolatos spekulációk nem tettek tavaly jót nekem, és nem segítették, hogy tökéletesen a játékra koncentráljak, éppen ezért nem biztos, hogy szerencsés volt a most megjelent hír. Az újságírók most érthetően kíváncsiak, kérdeznek, nekem pedig a jövőmről kellene beszélnem, de ez nem könnyű, hiszen jelen pillanatban fogalmam sincs róla.
Mitől függ mindez?
- Elsősorban attól, hogy miként számolnak velem, és mennyi játéklehetőséget kapok a West Bromwichban. Aki ismer az tudja, hogy nekem a pénz nem minden, én játszani szeretek, és nem vagyok attól boldog, ha van egy jó szerződésem, sok pénzt keresek, de a padon ülök. Olyan sportoló vagyok, aki szereti megmutatni mit tud, szeret játszani. Vannak más típusok is, vannak akik elfogadják, hogy egyszer játszanak, aztán sokszor a padon ülnek, nekem ez nem elég. Nem vagyok elégedett a jelenlegi helyzetemmel, és nem vagyok boldog tőle, főleg azért nem, mert az idei szezon nem így indult. Nyáron egy nagyon jól sikerült alapozást tudtam magam mögött, és azt hiszem mondhatom, hogy kirobbanó formában voltam. Ez látszott talán a válogatottbeli meccseken is, de itt Angliában is az egyik jó mérkőzést játszottam a másik után. Jól éreztem magam, boldog voltam, és ebben az időszakban jelezték a klub vezetői, hogy szívesen hosszabbítanának velem szerződést. Bár nem tettem le a Premier League szereplésről, de hajlottam a megállapodásra, hiszen a jelenlegi WBA-nak komoly esélye van arra, hogy feljusson. Közel voltam tehát ahhoz, hogy megállapodjak egy új szerződésről, amikor számomra váratlanul, egyik napról a másikra kikerültem a csapatból, ahová azóta sem kerültem vissza.
Ez mikor történt?
- A Scunthorpe elleni idegenbeli mérkőzésen 3-2-re nyertünk, és saját megítélésem szerint az a meccs volt idén a legjobb meccsem WBA-mezben, de azt mondom mindent egybevetve is, hiszen még az olaszok elleni válogatott meccshez képest is jobb teljesítményt nyújtottam. A West Bromwich weboldalán engem választottak a meccs emberének. Ezt követően a Cardiff ellen a keretben sem voltam, de ezt annak tudtam be, hogy pihentetni kíván az edzőm, ám az azt követő hat bajnoki meccsből csupán egyszer voltam kezdő, és csereként 30 perc volt a legtöbb amit kaptam, de rendszerint inkább csak 20 perc körüli időt tölthettem a pályán. Igyekeztem ezeket a perceket is jól kihasználni, és bizonyítani, hogy helyem van a csapatban. Volt, hogy jobb hátvédet kellett játszanom, ami nem igazán a posztom, de olyan játékosnak tartom magam, aki mindig minden helyzetben igyekszik a maximumot adni, így ez sem okozott problémát. Természetesen nem várom el, hogy bérelt helyem legyen a csapatban, szó sincs arról, hogy rossz játékkal akarnék kezdő lenni, de azt gondolom eltöltöttem annyi időt ebben a klubban, hogy ha jól megy a játék, akkor megkapjam a bizalmat. Kicsit tanácstalanul, és értetlenül állok a történtek előtt, és csak azzal tudom az egészet magyarázni, hogy nem számolnak velem igazán, és talán nem tartanak annyira fontos játékosnak. Ilyen érzésekkel viszont úgy éreztem hiba lenne aláírni egy új szerződést.
Nem lehet, hogy a sok helyen alkalmazott rotációs rendszer lehet az oka annak, hogy kevesebbet játszik?
- Azt, hogy hét meccsből egyszer kezdek nem nevezhetjük rotációnak. Nekem egyébként soha nem volt azzal problémám, ha kimaradtam olyankor, amikor rossz formában voltam, vagy rosszul játszottam. Jelen esetben azonban egy jó teljesítmény után maradtam ki, és nem is kerültem vissza. Futballista vagyok, aki azért edz, azért tesz meg mindent, hogy hétvégén játszhasson. Azt hiszem beférek a jelenlegi West Bromba, és nem tesz boldoggá, hogy zsinórban a kispadon kell üldögélnem a Championshipben. A legnagyobb problémát pedig az okozza számomra, hogy hiába az idény eleji kiváló forma, ha folyamatosan nem vagyok játékban, akkor egy idő után a formámat is elveszítem, ami sem a WBA, sem a válogatott számára nem túl jó hír.
Mit gondol, hogyan alakul a jövője a klubnál?
- Szeretem a klubot, a játékosokat, a szurkolókat, de a történtek tudatában most biztosan nem fogok kapkodni. Szeretném tisztán látni, és érezni, hogy mekkora a bizalom irántam, mennyire vagyok fontos.
nyitólap | copyright | e-mail | ^ lap teteje © 2005-2021 Careers Management Group